(P) 5 remedii pentru tuse naturale și eficiente


Tusea este o expirație bruscă și zgomotoasă, involuntară sau voluntară, prin care organismul încearcă să îndepărteze secrețiile sau corpurile străine prezente în tractul respirator.

Tag-uri: #tuse #remedii

 

Pentru a facilita acest proces, multe persoane apelează la remedii pentru tuse naturiste, din plante medicinale cu efecte dovedite. Dar hai să aflăm mai multe despre tuse și despre ce plante medicinale sunt indicate în tratarea acesteia!

 

Tusea – o „caracteristică” a sezonului rece

Începem prin a spune că tusea poate avea cauze diverse, precum: infecții respiratorii, virale sau bacteriene, sinuzită, rinită, astm bronșic, inhalarea unui corp străin, fumat activ sau pasiv, reflux gastroesofagian, reacție adversă la unele medicamente, bronșită, diverse afecțiuni pulmonare etc.

Deși în sine nu este o boală, ci o manifestare a unei afecțiuni ușoare sau mai grave, în funcție de caz, aceasta poate cauza tuturor mari neplăceri. Cele mai comune tipuri de tuse sunt cea seacă și cea expectorantă, diferența fiind că cea din urmă este însoțită de necesitatea de a elimina mucus.

În ceea ce privește tratamentul, există diferite remedii pentru tuse, iar acestea pot varia în funcție de forma de prezentare (pastile, sirop, ceai, pastile efervescente etc.) și în funcție de ingredientele pe care le au în compoziție (naturale sau sintetice).

 

5 remedii pentru tuse naturale și eficiente

De sute de ani, plantele medicinale sunt folosite pentru a trata afecțiuni diverse precum: probleme gastrointestinale, răceli, alergii, probleme ale articulațiilor, afecțiuni hepato-biliare și altele.

Un remediu naturist este acel medicament care are în componență ingrediente 100% naturale și poate fi preparat și administrat sub formă de infuzie, tinctura, sirop sau pastile. Atunci când vine vorba despre tuse, există mai multe plante medicinale care sunt eficiente împotriva acesteia, cele mai importante fiind:

 

Pistacia integerrima (Kakra singhi) – o plantă cu efect expectorant, care este recomandată pentru probleme precum astm, tuse și dificultăți respiratorii;

Adhatoda vasica (Vasa) – asigură sănătatea tractului respirator, contribuind la relaxarea traheii și la fluidificarea secrețiilor bronșice;

Piper longum (Piper indonezian) – are efecte antiseptice și acționează împotriva bacteriilor S. albus, S. typhi, P. aeruginosa, E. coli și B. megaterium;

Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce) – are efect antispastic, diminuează secrețiile bronșice și faringiene și reduce iritația mucoasei tractului respirator, fiind util atât pentru tusea seacă, cât și pentru cea productivă;

Zingiber officinale (Ghimbir) – conține ulei esențial eficient în tusea productivă, deoarece are efect expectorant, și în problemele respiratorii alergice cum ar fi astmul, deoarece descongestionează căile nazale și hidratează mucoasa. Este recomandat împotriva răcelilor, având proprietăți antihistaminice demonstrate.

 

Care este cel mai bun remediu pentru tuse?

Cel mai bun remediu pentru tuse este cel care facilitează respirația prin decongestionarea căilor respiratorii, ajută la eliminarea secrețiilor bronșice și protejează sănătatea aparatului respirator.

Însă cum poți alege soluția ideală dintre toate produsele existente pe piață? În primul rând, ar trebui să te asiguri că remediul ales conține măcar câteva dintre cele cinci plante medicinale enumerate mai sus. Desigur, ele sunt cu mult mai eficiente dacă sunt folosite împreună, într-un sirop de tuse de exemplu!

De asemenea, nu orice segment dintr-o plantă medicinală poate fi consumat: de la unele plante se folosesc frunzele, de la altele fructul, rădăcina ori scoarța. Nu în ultimul rând, contează foarte mult locul de unde aceste plante au fost culese și procesele prin care au fost prelucrate.

Un remediu pentru tuse foarte eficient conține doar plante medicinale din culturi care nu sunt afectate de poluare, precum unele zone din munții Himalaya, iar modalitatea de prelucrare folosită permite conservarea proprietăților terapeutice ale ingredientelor naturale.

Astfel de produse sunt cele de la Ayurmed, care se bazează pe tradiția medicală ayurvedică și pe cunoștințele specialiștilor (medici, farmaciști, cercetători) în ceea ce privește crearea de remedii eficiente pentru diferite afecțiuni.

Toate ingredientele suplimentelor oferite de Ayurmed sunt culese din zone nepoluate și sunt procesate cu grijă. De exemplu, Coughend Sirop este un excelent protector natural al căilor respiratorii care combate tusea, reduce secrețiile bronșice și ajută la întărirea imunității. Natura oferă întotdeauna ajutor celor care îl cer! Alege Ayurmed!

related posts