(P) Aspecte importante de care să ții cont înainte de achiziționarea de mobilă pentru casa ta


Piesele de mobilier pe care le alegi pentru locuința ta, fie că stai la casă, fie la bloc sunt o investiție pe termen lung, așadar ar trebui să acorzi un plus de atenție mai multor aspecte înainte să te hotărăști cu ce tip și model de mobilă pleci acasă.

Tag-uri:

Cu siguranță îți dorești să te bucuri de un grad ridicat de confort în locuință, iar cum mobila este cea care ți-l va oferi, indiferent de camera căreia îi este destinată, ar trebui să fie atât funcțională, cât și de calitate, rezistentă. Dacă vrei să te bucuri de ea mai mult de doi, trei ani, nu ar fi indicat să faci cele mai ieftine alegeri - de multe ori, un produs la preț ce pare foarte bun poate să vină la pachet cu o calitate îndoielnică.

Cel mai bine este să alegi cu grijă mobilierul pentru a fi util nevoilor și cerințelor tale, iar pe de altă parte să înfrumusețeze cu succes locuința și să-i ofere stil și personalitate. Bineînțeles, bugetul este un factor ce influențează în mare parte alegerea unui anumit tip de mobilă, însă acest lucru nu trebuie să reprezinte obligatoriu un impediment dacă pui la punct un plan și câteva schițe care să ilustreze exact ceea ce ai nevoie de la noua ta mobilă.

Iată câteva aspecte esențiale de care ar trebui să ții cont înainte de a achiziționa un anumit tip de mobilier - dacă le vei lua în considerare, probabil nu vei face o alegere nefericită.

Funcționalitate și confort

O mobilă de calitate ar trebui să îmbine cu succes aceste două aspecte. Este important ca piesele de mobilier să fie practice, dar în același timp nu ar trebui să scapi din vedere estetica generală a casei. Mobila nu a fost creată exclusiv pentru a fi funcțională, ci și pentru a înfrumuseța și da viață unei locuințe, așadar ar fi bine să reflecte personalitatea ta, să fie confortabilă și plăcută din punct de vedere vizual. 

Totodată, este recomandat ca înainte de achiziționare să stabilești exact locul în care urmează să amplasezi piesele de mobilier, să ai în vedere dimensiunile acestora și, mai ales, în ce scop vor fi utilizate. De asemenea, ar trebui să ții cont de stilul locuinței - de exemplu, dacă stilul predominant este clasic, nu ar fi bine să iei mobilă extrem de modernă pentru că nu se va crea armonia vizuală  pe care o dorești, între elemente.

Calitate și rezistență

Foarte multe produse de pe piață ce îți iau ochii cu aspectul impecabil și cu faptul că sunt în ton cu ultimele tendințe de design interior, pot să nu fie în realitate atât de bune pe cât ai crede. Acesta este un lucru pe care îl poți observa singur analizând mai în detaliu materialele din care sunt fabricate - multe au deja diverse mici defecte.

Pentru a nu face o investiție neinspirată, în ceea ce privește mesele, scaunele sau dulapurile din casă poți opta pentru lemn mat sau lăcuit - este o alegere potrivită, rezistentă și durabilă. 

Când vine vorba despre canapele, tapițerie, pat etc., materialele considerate a fi cele mai bune sunt cele naturale care se întrețin ușor, se deteriorează mai greu și își mențin aspectul pe termen lung. Dacă ai animale de companie, copii, cu atât mai mult calitatea nu ar trebui negociată - mobila trebuie să îndeplinească cele mai înalte standarde calitative, iar în acest sens poți găsi de exemplu canapele extensibile pe Somproduct.ro, precum și multe alte piese centrale de mobilier pentru fiecare încăpere în parte.

Dimensiunile camerelor

Dacă nu vrei să dai comandă de mobilă pentru casă și preferi să mergi pe soluția clasică de a cumpăra direct din magazin, este extrem de important ca mai întâi să măsori cu atenție spațiul în care dorești să amplasezi mobila, pentru a evita să o cumperi și să nu se încadreze perfect acolo unde trebuie. Fie că este vorba despre mobila de bucătărie, baie, dormitor sau living, nu este indicat să achiziționezi mobilier fără să știi exact de ce spațiu dispui. Dacă nu ții cont de acest aspect, este foarte posibil ca piesele de mobilier să nu se potrivească, ceea ce înseamnă cheltuieli în plus pentru a le modifica.

În concluzie, este puțin probabil să faci o investiție greșită în mobila pentru casa ta, atât timp cât ai în vedere și respecți aspectele esențiale prezentate mai sus.

related posts

Modifică setările cookies