(P) ASUS ROG Flow Z13 (GZ301): experiențe imersive, în orice situație


Fiecare generație a familiei ROG se extinde cu modele inovatoare care împing limitele, iar anul acesta ROG Flow Z13 (GZ301) este produsul care se remarcă printr-un nou format care combină funcționalitatea unui sistem de gaming cu flexibilitatea de utilizare a unei tablete. Carcasa de doar 12 mm grosime care cântărește 1.1 kg oferă un design distinct ROG și integrează componente puternice pregătite pentru orice situație și a căror performanță poate fi crescută semnificativ în doar câteva secunde prin conectarea unui GPU extern din seria ROG XG Mobile.


Cel mai nou membru al familiei ROG este ROG Flow Z13 (GZ301), fără îndoială cea mai puternică tabletă de gaming a momentului, un format nou care nu compromite flexibilitatea unei tablete, dar este pregătită de acțiune, fie că vorbim de fluxuri de lucru creative sau productive, de consum multimedia sau, bineînțeles, de cele mai populare jocuri pentru eSports.

Flexibilitate de utilizare fără rival

Cel mai important avantaj al unei tablete de gaming precum ROG Flow Z13 (GZ301) este flexibilitatea în ajustare care își permite să te joci în orice poziție, indiferent de locația unde te afli. Acest lucru este posibil datorită suportului incorporat în carcasa tabletei care se poate deschide cu ușurință până la unghiuri largi de 170 de grade, suficiente pentru a acoperi scenarii diferite de utilizare precum filme, jocuri sau fluxuri de lucru complexe.

Tot legat de flexibilitate, poți alege să te joci folosind ca metodă de control ecranul tactil sau poți conecta un gamepad dedicat, fără a fi încurcat de tastatura inclusă, care poate fi detașată rapid datorită conectorului magnetic, conector care permite reatașarea și conectarea rapidă atunci când lucrezi sau ești nevoit să scrii texte lungi, o reală plăcere în orice condiții de luminozitate ambientală, ținând cont de tastele iluminate RGB cu cursă precisă de 1.7 mm.

Flexibilitatea oferită de ROG Flow Z13 (GZ301) este completată de cele două opțiuni de ecran, ambele cu diagonală de 13.4 inch și aspect 16:10 ce au ca avantaj un spațiu vertical mai mare disponibil pentru aplicații, lucru care va fi apreciat fără îndoială de creatorii de conținut. Prima opțiune este un model cu rezoluție 1920 x 1200 pixeli și afișaj fluent de 120 Hz, iar al doilea panou te va impresiona cu finețea detaliilor datorită rezoluției de 3840 x 2400 pixeli. Ambele modele de ecrane luminoase la 500 niți, protejate împotriva incidentelor nedorite cu un strat Gorilla Glass, sunt validate PANTONE și compatibile cu standardul Dolby Vision, fiind, în același timp, capabile să afișeze imaginile din jocuri fără întreruperi sau întârzieri deranjante datorită tehnologiei de sincronizare Adaptive Sync.

Chiar dacă ROG Flow Z13 (GZ301) este o tabletă, nu au fost făcute compromisuri la capitolul porturi de conectivitate, fiind incluși conectori USB Type-C și Type-A, Thunderbolt 4.0 la 40 Gbps pentru periferice rapide și un conector special XG Mobile care permite conectarea unui GPU extern la o viteză superioară PCI-E 3.0 8x. Acestor conectori fizici li se adaugă și conectivitate fără fir la viteză WiFi 6E, cel mai rapid standard al momentului.

Pe partea de autonomie, ROG Flow Z13 (GZ301) reușește să integreze o baterie încăpătoare de 56 Wh, care odată golită poate fi încărcată până la 50% in doar 30 de minute datorită încărcătorului cu mufă USB Type-C la 100 W care nu este doar rapid, ci și foarte compact, cântărind 300 de grame.

Performanță care te va lua prin suprindere

Este greu de închipuit cum inginerii ASUS s-au descurcată să includă în carcasa de doar 12 mm grosime un procesor Intel Alder Lake Core i9-12900H din generația 12 cu 14 nuclee si 20 de fire de execuție ce rulează la o frecvență maximă de 5 GHz în configurația de top.

Pentru a alimenta procesorul cu datele necesare a fost utilizat cel mai nou tip de memorie LPDDR5, foarte eficientă energetic și care rulează la o viteză impresionantă de 5200 MHz. Lista componentelor este completată de o placă video dedicată NVIDIA GeForce RTX 3050Ti cu 4 GB de memorie VRAM și de SSD-ul rapid de 1 TB conectat la un slot M.2 PCI-E 4.0 prin interfața NVMe. Pentru obținerea unui spor de performanță deloc de neglijat a fost instalat și un comutator MUX, care oferă posibilitatea alegerii modului de lucru dorit, între performanță și autonomie, în orice moment.

Performanța sistemului poate fi extinsă semnificativ folosind o carcasă GPU externă ASUS XG Mobile. Aceasta este disponibilă cu chipuri grafice până la NVIDIA GeForce RTX 3080 sau AMD Radeon RX6850M XT. XG Mobile are în componență și o sursă de alimentare separată de până la 330 W care permite încărcarea directă a tabletei și este însoțită de o serie de porturi suplimentare Display Port, HDMI, USB, Ethernet pentru conectarea directă a perifericelor, similar cu o stație de docare.

Dezlănțuirea performanței componentelor în condiții de silențiozitate maximă, la doar 40 dB în timpul încărcării maxime și 0 dB în timpul sarcinilor ușoare, este posibilă datorită sistemul de răcire care utilizează metal lichid pentru transfer termic eficient și o cameră de vapori, mărită cu 50% pentru a acoperi procesorul, placa video și sistemul de alimentare VRM. Suportul încorporat contribuie și el la răcire, maximizând fluxul de aer care ajunge la cele două ventilatoare Arc Flow cu 84 de lame foarte subțiri. Din centrul de comandă Armoury Crate se poate selecta rapid un profil de răcire în funcție de scenariul de utilizare curent.

ROG Flow Z13 (GZ301) este un veritabil membru al familiei ROG, nu doar prin prisma performanței fără compromis oferite în orice situație, ci și datorită designului cu accente retro-futuriste inspirat de navele spațiale, design care a fost accentuat de o fereastră iluminată RGB cu geam transparent, decupată prin frezare CNC, care oferă o privire rapidă în orice moment asupra componentelor interne ale tabletei.

Tableta ROG Flow Z13 (GZ301) este disponibilă în mai multe configurații care pot fi achiziționate direct din eShop ROG România.

Suplimentar, dacă dorești să participi în campania Părerea ta contează care necesită publicarea unei recenzii de utilizare a produsului pe una dintre platformele participante, vei primi bonus un an de prelungire a garanției device-ului tău ROG Flow Z13.

related posts

Modifică setările cookies