(P) ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400): multimedia cum nu ai mai experimentat până acum


Prima oară când te așezi în fața unui ecran OLED este un moment pe care nu îl vei uita ușor, iar ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) este cea mai potrivită opțiune pentru consumatorii împătimiți de conținut multimedia care își doresc să vizioneze filme la calitate cinematografică în orice situație.


Pentru a putea experimenta clipurile de pe YouTube sau filmele și serialele de pe platforme de streaming precum Netflix la calitatea cea mai bună, în orice situație, ai nevoie de cele mai noi tehnologii multimedia. Chiar dacă nu ne considerăm neapărat cinefili, majoritatea dintre noi suntem consumatori de conținut audio video, petrecând zilnic timp seara pentru a ne relaxa în fața unui ecran, după o zi obositoare.

Experiența de vizionare a unui film este influențată în primul rând de calitatea ecranului folosit, așa că este util să știm că cea mai performantă tehnologie a momentului pentru vizionarea de conținut multimedia este tehnologia ASUS OLED (Organic Light Emitting Diode), recunoscută pentru capacitatea de a reda culori bogate, cu o acuratețe de invidiat, totul pentru un realism greu de imaginat. Acesta este și motivul pentru care laptopul ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) cu ecran ASUS OLED este cea mai bună alegere pentru utilizatorul cinefil sau consumatorul împătimit de conținut multimedia, fiind, în același timp, o unealtă potrivită și pentru cei responsabili cu crearea acestui tip de conținut datorită capacității de a afișa culorile în mod corect.

Filme la calitate de cinematograf, confort ca acasă

ASUS a optat pentru tehnologia OLED din simplul motiv că oferă o experiență de vizualizare fără egal, datorită controlului precis al fiecărui pixel din imagine, avantaj care se traduce printr-un nivel de negru profund și un contrast incredibil, aproape infinit, care fac ca imaginile să fie aproape imposibil de distins de realitate, efect la care contribuie și marginile subțiri NanoEdge ale panoului.

Claritatea oferită de un ecran ASUS OLED este greu de exprimat în cuvinte, așa că ne vom concentra pe cifrele care contează. Cele 1.07 miliarde de culori și nuanțe diferite pe care le poate afișa ecranul laptopului ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) sunt calibrate pentru a acoperi 100% din spațiul de culoare DCI-P3, standardul folosit în prezent în cinematografie și 133% din standardul sRGB folosit în domeniul calculatoarelor. În comparație cu tehnologia LCD, acest ecran ASUS OLED este capabilă să mențină acuratețea culorilor la orice nivel de luminozitate.

Pentru a putea fi utilizat în mediile de lucru profesionale, ecranul a fost validat PANTONE, iar gama dinamică mărită de care este capabil panoul datorită luminozității maxime de 550 niți a fost certificată de standardul VESA DisplayHDR 500 True Black. 

Totodată, nu trebuie să uităm că vorbim de un ecran care poate fi controlat tactil, cu rezoluție 4K (3840 x 2400 pixeli) și aspect 16:10, un avantaj real pentru productivitate datorită spațiului vertical suplimentar. 

În ultimii ani, tot mai multe studii au evidențiat fără urmă de îndoială influența nefastă pe care o are lumina albastră asupra calității somnului și sănătății ochilor în general. De aceea, inginerii ASUS au dezvoltat un strat optic de protecție care elimină până la 70% din lumina albastră dăunătoare, fără efecte asupra acurateței culorilor. Această inovație a fost testată și certificată de institutul independent TUV Rheinland.

Spațiul de lucru oferit de ecranul principal este mărit de ScreenPad, un afișaj secundar care a fost integrat în touchpad. Acesta poate fi controlat în mod intuitiv cu ajutorul aplicației ScreenXpert pentru multitasking eficient care îmbunătățește experiența tradițională de utilizare a laptopului fără a ocupa spațiu suplimentar.

Un sistem audio imersiv care poartă amprenta Harman Kardon

Experiența multimedia pe care o oferă laptopul ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) nu ar fi completă fără sistemul de sunet stereo care a fost dezvoltat în colaborare cu experții de la Harman Kardon. Rezultatul este un sistem audio capabil să redea un sunet puternic, dar echilibrat în același timp, calibrat nu doar pentru filme, dar potrivit și pentru conferințe sau conversații cu membrii familiei, moment în care sistemul de microfoane tip array cu anulare a zgomotului de fundal asistat de inteligența artificială întră în acțiune pentru a filtra eficient zgomotele nedorite.

Zenbook 14X OLED este disponibil în eShop ASUS România în mai multe modele, fiecare cu mai multe configurații adaptate pentru orice situație: ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) model cu procesoare Intel din generația 11 și dotat cu ecran secundar ScreenPad integrat în touchpad, ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) model cu procesoare Intel din generația 11, SSD-uri rapide conectate la o interfață PCIe 4.0 și NumberPad 2.0, un bloc numeric integrat în touchpad, și ASUS Zenbook 14X OLED (UM5401), un model cu procesoare AMD până la Ryzen 9 5900HX și grafică integrată Radeon.

Indiferent de model, la achiziția unui nou laptop ASUS Zenbook 14X OLED primești instrumentele necesare pentru a-ți da frâu liber imaginației, adică acces gratuit timp de trei luni la Adobe Creative Cloud, cea mai cunoscută suită de aplicații pentru profesioniștii creativi de astăzi.

Iar dacă împărtășești într-o recenzie experiența ta de utilizare a laptopului, participând astfel în campania Părerea ta contează, primești bonus un an de prelungire a garanției noului tău laptop ASUS Zenbook 14X OLED.

related posts

Modifică setările cookies