(P) Comorile neștiute ale Italiei: 5 destinații remote pe care ar trebui să le cunoști


Cei mai mulți turiști care vor să viziteze Italia se gândesc la destinații celebre pentru frumusețea lor deosebită, precum Veneția, Florența sau Roma. 

Tag-uri:

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/acoperi-alberobello-arbori-arhitectura-803901/

Din păcate însă, aceste orașe sunt foarte aglomerate, iar prețurile sunt de obicei mult mai mari ca în alte zone. Dar Italia are multe alte comori ascunse destinații mai izolate, unde vei fi în siguranță și în care te vei putea bucura mai mult de farmecul acestei țări. 

De aceea, îți prezentăm în acest articol 5 orașe minunate din Italia, mai puțin vizitate, dar la fel de interesante pentru turiști ca marile metropole.

1. Alberobello

Alberobello este un mic oraș situat în apropiere de Bari, prin urmare este ușor de ajuns aici, pentru că poți găsi bilete de avion Italia România la un preț foarte bun, iar zborul durează mai puțin de 2 ore. În Alberobello poți vizita faimoasele case trulli, cu forme conice specifice acestei zone. Te poți plimba în liniște pe aleile pitorești din oraș, care formează un mic labirint cu taverne și magazine de suveniruri. Pentru a te bucura de o experiență unică, îți recomandăm să te cazezi chiar într-o căsuță trulli, evitând astfel hotelurile aglomerate.

2. Treviso

Treviso este un orășel pitoresc de lângă Veneția, unde poți vizita un centru istoric foarte bine păstrat, palate și biserici medievale. Chiar dacă nu se poate compara cu Veneția, Treviso este locul ideal în care să te plimbi în liniște pe canale în timp ce admiri frumoasele clădiri din cărămidă, care se întind de-o parte și de alta. Orașul este ideal și pentru shopping, pentru că aici este sediul central al marilor companii Benetton, Sisley, Stefanel, Geox, Diadora și Lotto Sport Italia.

3. Sperlonga

Sperlonga este un sat liniștit, perfect pentru o vacanță în familie sau în cuplu. Aici te poți relaxa la plajă, iar apa este foarte bună chiar și pentru cei mici. Multe pensiuni se află chiar pe malul mării, astfel încât poți găsi foarte simplu o cazare ideală. Tot aici poți vizita numeroase obiective arheologice, muzee, palate vechi și grădini pline cu flori. Un alt avantaj al localității Sperlonga este distanța foarte mică până la Roma, prin urmare poți vizita și capitala Italiei, dacă dorești, pentru că vei ajunge foarte repede cu trenul sau autobuzul.

4. Tropea

Orașul Tropea este o localitate deseori evitată de turiști, deși are un farmec aparte. Este o destinație ideală pentru cei care vor să vadă clădiri istorice și să se bucure de liniștea plajelor cu nisip fin din apropiere. Tropea se află chiar pe malul Mării Tireniene, în Calabria, regiune situată în partea de sud-vest a Italiei.

5. Monteriggioni

Localitatea Monteriggioni, din Toscana, este una dintre cele mai inedite destinații din Italia. Este un sat cochet, situat într-un peisaj câmpenesc desprins parcă din filme. Monteriggioni poate fi o destinație perfectă pentru un weekend romantic, mai ales că se află aproape de orașul medieval Siena, care poate fi vizitat foarte ușor.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele destinații mai izolate și liniștite pe care le poți vizita în Italia. Alege să mergi în locuri inedite, unde te vei putea bucura din plin de zilele tale libere, fără să te deranjeze aglomerația!

related posts

Modifică setările cookies