(P) Cum să îți cureți corect hainele colorate


Tag-uri: #haine #tinute

Hainele colorate fac parte din garderoba multora dintre noi, deoarece induc o stare de bine, de optimism și de energie și, în plus, pot fi purtate în numeroase combinații. 

Pentru a proteja țesătura și culoarea pieselor vestimentare, trebuie să știi cum să le cureți corect. Indiferent dacă îți cumperi o rochie roșie de pe www.dyfashion.ro/rochii sau o maletă într-o nuanță intensă de verde, acestea pot arăta impecabil, chiar și după spălări repetate, dacă ții cont de o serie de sfaturi. Iată care sunt acestea!

Evită să pui prea multe haine în mașina de spălat

Primul regulă care te ajută să cureți corect hainele colorate? Nu încărca excesiv mașina de spălat! O mașină de spălat supraîncărcată nu va funcționa corespunzător, deoarece detergentul nu va fi distribuit uniform și nici clătirea nu se va realiza în mod corespunzător. De aceea, există posibilitatea ca hainele pe care le scoți din mașină să fie pătate de detergent și să nu se curețe așa cum ar trebui. Mai mult, atunci când în cuva mașinii de spălat nu există spațiu liber, riscul transferului de pigmenți este mai mare. Ține cont de cantitatea de haine pe care o pui la spălat, pentru ca aceasta să corespundă cu recomandările din manualul de instrucțiuni.

Respectă condițiile de spălare a hainelor colorate

Atunci când pui hainele colorate la spălat, este recomandat să te uiți și pe etichetele lor. Din simbolurile de pe etichete poți afla condițiile optime de spălare și temperatura pe care trebuie s-o alegi atunci când pornești mașina de spălat. De regulă, pentru hainele colorate, temperatura de 30 de grade Celsius este cea mai potrivită, pentru că împiedică decolorarea. Este indicat să eviți programele de spălare cu apă fierbinte, deoarece acționează mai agresiv asupra țesăturilor, ele fiind utilizate pentru hainele cu grad ridicat de murdărie.

Utilizează un detergent special pentru haine colorate

Chiar dacă poate fi mai costisitor să cumperi un detergent special pentru fiecare categorie de culoare a hainelor, cel creat pentru articolele colorate merită investiția. Detergentul pentru haine colorate conține o cantitate redusă de înălbitori, spre deosebire de cel pentru rufe albe. În acest sens, dacă pentru hainele colorate vei folosi un alt tip de detergent decât cel special, este posibil să observi cum acestea încep să se decoloreze după doar câteva spălări. La fel de potrivit este și detergentul ecologic, deoarece are un mod de acționare mai blând decât detergentul clasic. 

Protejează țesătura și culorile hainelor

Un alt sfat de care să ții cont atunci când cureți hainele colorate se referă la întoarcerea lor pe dos înainte de a le introduce în cuva mașinii de spălat. Prin acest proces, vei reuși să reduci efectele detergentului asupra intensității culorilor. Se recomandă să întorci pe dos în special hainele cu aplicații, strasuri sau mărgele, care se pot desprinde ușor în timpul ciclului de spălare.

Usucă corect hainele colorate

Există numeroase variante de a usca hainele, care implică atât uscarea naturală, cât și cea cu uscătorul electric. Uscătorul electric reprezintă cea mai rapidă metodă de a usca hainele, însă folosirea sa excesivă poate să ducă la decolorarea mai rapidă a acestora. În cazul în care nu dispui de un astfel de aparat, alege uscarea naturală a hainelor, însă nu le expune mult timp la soare, deoarece va afecta intensitatea culorii și, implicit, țesătura. Dacă soarele este prea puternic, pune hainele la uscat în interiorul casei.

Puse în practică, toate aceste sfaturi te vor ajuta să menții hainele colorate în cea mai bună stare sezoane la rând. 

related posts

Modifică setările cookies