(P) Descoperă beneficiile șemineului versatil care poate îndeplini cu succes rolul unei centrale termice clasice


 Șemineul este printre puținele soluții de încălzire care, pe lângă eficiența lui practică, poate îmbogăți considerabil atmosfera oricărui spațiu și prin aspectul său spectaculos.

Tag-uri:

 

Acesta a evoluat dramatic de-a lungul istoriei, de la o simplă soluție de încălzire sau iluminare pe timpul lunilor lungi și reci de iarnă, până la statutul de element indispensabil într-o poveste rafinată de amenajare. Pe lângă rolul funcțional de asigurare a căldurii necesare unui cămin, șemineul a devenit încet, dar sigur, personajul principal responsabil de crearea unei atmosfere relaxante, indiferent de anotimp.

Dacă ești un client în căutarea unui semineu arad iar în mintea ta acesta se rezuma doar ca la un element cu rol estetic, ce conferă căldura și eleganță locuinței tale, află că în oferta Șeminee Arad (partener oficial PEFOC) există o serie de termoșeminee care aduc un plus de confort prin funcția lor versatilă de a se adapta funcțional pentru a reuși să îndeplinească cu succes rolul unei centrale termice clasice, cu ajutorul cărora poți încălzi apa menajeră, în calorifere sau chiar în pardoseală. 

Beneficiare ale unei tehnologii avansate de fabricare, termoșemineele oferă mai mult confort decât șemineele clasice, prin menținerea unei temperaturi constante în fiecare cameră din locuință. În plus, apa încălzită poate fi depozitată într-un puffer ca mai apoi să poată fi folosită mai târziu în calorifere, vreme de câteva ore bune. Astfel, într-un puffer cu capacitate de 1000 litri, se pot acumula până la 157 kw la o temperatură de 97 grade, cu autonomie între 3 și 10 ore. Timpul de redare variază în funcție de suprafața locuinței, gradul de izolație, temperatura din exterior, înălțimea camerelor sau al altor variabile externe.

Șemineele de acest tip sunt comparabile ca și putere cu centralele termice clasice iar în ceea ce privește montajul, trebuie să știți că acesta este obligatoriu să fie efectuat de către o echipă de specialiști care vor consulta schița casei, pentru a se stabili volumul de aer din interior pe baza dimensiunilor totale, respectiv suprafața plană și înălțimea locuinței sau a camerelor vizate. Ulterior se va proceda la efectuarea unui calcul termic din care va reieși puterea ce trebuie instalata, clientului revenindu-i fericita misiune de a alege doar modelul pe care și-l dorește.

În plus, pentru un astfel de șemineu tip centrală termică, există și posibilitatea montării în tandem cu un alt sistem de încălzire cum ar fi de exemplu o centrală clasică. Lucrând în paralel, acestea îți vor putea reduce considerabil factura la gazele naturale. Există o varietate mai largă de configurări pe care specialiștii de la Șeminee Arad le pot propune clienților, dar în cele mai multe dintre cazuri, kit-ul de montaj nu se amplaseaza prea departe de șemineu, locul lui fiind cu precădere într-o debara sau într-un loc ferit, sub scară de exemplu. 

Șeminee Arad, sub tutela brandului Pefoc, comercializează o gamă variată de termoșeminee de calitate superioară, cu rezistență mare în timp, la prețuri accesibile oricărui buzunar. Oriunde te-ai afla în țară, inclusiv dacă ești în căutarea unui focar semineu arad sau în Cluj sau poate îți dorești o soba arad căptușită cu șamotă, transportul este gratuit. Tehnologia avansată de fabricare, designul inovativ și serpentina de siguranță incluse, sunt doar câteva dintre avantajele de care beneficiați la achiziționarea oricărui model de termoșemineu.

related posts