(P) Fotografii perfecte, rupte din universul de basm al Ioanei Puiu


La o privire sumară, poatea părea foarte simplu să ajungi un influencer online apreciat. În realitate, însă, lucrurile nu stau chiar așa, iar conturile foarte populare, cu mulți urmăritori, se clădesc prin talent, multă creativitate și, la fel de important, prin multă muncă și perseverență, nu doar prin instantanee cu telefonul făcute într-o clipă de inspirație, postate apoi rapid în platforma favorită, fără modificări.


De la definirea unui concept, la alegerea unei recuzite capabile să pună în scenă ideea, procesul este unul anevoios și de durată, urmat înainte de postarea propriu-zisă de editarea și aplicarea retușurilor care transformă rezultatul dintr-unul bun într-unul remarcabil. 

Stilul unic definitoriu al Ioanei Puiu este, fără îndoială, motivul ascensiunii ei pe Instagram, fiind și o  reflexie fidelă a personalității creatoarei, un stil care a fost descris de urmăritori ca un univers al basmelor care reușesc să prindă viață sub formă de imagini și animații care îți taie răsuflarea, combinate cu îndemânare și inspirație din pasiunea pentru audio și video a autoarei.

Conținutul care inspiră, de o originalitate de necontestat, este, fără doar și poate, motivul pentru care Ioana Puiu a atras un număr așa de mare de urmăritori pe care îi fidelizează printr-o continuă prezență proaspătă în peisajul social media. Ioana mărturisește că a descoperit pasiunea pentru foto/video pe băncile facultății, în timpul cursurilor care i-au arătat cum să creioneze, să aranjeze, să editeze și să retușeze pentru a-și crea și susține un stil artistic unic, dar, în același timp, foarte personal.

Activitatea Ioanei pe Instagram nu se rezumă doar la fotografii și animații haioase, ea dorind, în același timp, să-și educe urmăritorii, învățându-i, fără rezerve, trucuri de editare pe Instagram prin postări care dezvăluie în amănunt secrete mai puțin cunoscute care îi permit să realizeze compoziții noi folosind doar telefonul mobil sau laptopul ASUS Vivobook Pro 14X OLED.

Cum a luat naștere universul basmelor Ioanei Puiu?

De câte ori sunt întrebată: "Cine este Ioana Puiu?" nu știu să răspund într-o singură frază. În online sunt persoana care transpune visele în imagini și sentimentele în animații. Iar, când și când, reușesc să le îmbin, creând astfel o simfonie. Poate sună pompos, însă adevărul este că, încă din timpul facultății de Jurnalism, am început să văd lumea diferit... să fiu conștientă că pot să fiu vocea frumosului.

După am urmat masterul de Producție Audio Video din cadrul aceleiași facultăți și, în felul acesta, am învățat tot ce presupune Adobe. Am avut cursuri teoretice și practice și ușor, ușor... cu multă muncă am ajuns în punctul în care sunt acum. De aproape 4 ani activez în online și este cea mai bună decizie pe care am luat-o pentru că am reușit să transmit mai departe ceea ce se află în sufletul meu: un univers al basmelor.

Ai vreo unealtă preferată care ți-a schimbat felul în care lucrezi?

Am cochetat prima dată cu ASUS în urma cu 1 an și puțin. Deja trecusem la un alt nivel și-mi doream enorm să realizez motion-uri care implicau editări destul de migăloase în Adobe Premiere Pro, Photoshop și After Effects. Laptopul pe care-l aveam atunci era depășit... se încingea foarte tare și mi se crash-uiau programele. A devenit atât de frustrant, încât soțul meu (care lucrează în IT și se pricepe de 1000 x mai bine decât mine) mi-a comandat de la ASUS laptopul care m-a salvat la propriu :)).

Vivobook Pro 14X OLED este atât de finuț și ușor de folosit, încât îl iau cu mine peste tot. Lucrez până seara târziu și nici nu realizez când a trecut timpul. Nu se încălzește și parcă niciodată nu l-am văzut să obosească (dacă pot să-l personific în felul acesta), însă chiar îl văd că poate să ducă mult. Editez în toate cele trei programe Adobe fără să mi se blocheze ceva în mod subit, iar când export... timpul s-a redus cu peste 80% față de cum eram obișnuită.

Spre exemplu: pentru YouTube filmez/editez 4K și timpul de exportare este atât de mic, încât știu că, în ziua respectivă, pot să-l și urc fără probleme pe canal.

Ce apreciezi cel mai mult la laptopul actual din punct de vedere al unui creator de conținut?

Încă de la început m-a impresionat ecranul OLED pentru că redă culorile atât de frumos și de clar. Am senzația că în imaginile mele se observă fiecare detaliu, încât parcă aș sta minute în șir să mă uit la ele.

Una peste alta, cel mai mult m-a impresionat rotița DialPad din touchpad pentru că este compatibilă cu toate programele pe care le-am menționat mai sus și mă ajută enorm să reglez rapid și în mod intuitiv diverse funcții specifice fiecărui program; luminozitate, sunet, cromatică, etc.

O recomandare pentru cei pe care i-ai inspirat să pornească pe un drum similar cu al tău?

Cred cu tărie că, dacă dorești să faci performanță, este necesar să investești într-un aparat foto bun și mai ales într-un laptop care să suporte editarea la rezoluții cât mai mari. Pentru mine calitatea și profesionalismul fac parte din cartea de vizită. Nu aș putea să mă prezint altfel, iar ASUS mi-este prieten și știe întotdeauna ce îmi trebuie.

~~~

Credem că trebuie să îți aducem la cunoștință campania care are loc în această perioadă: achiziția unui laptop ASUS Vivobook Pro 14X OLED vine cu un cadou important ce constă într-un abonament gratuit cu trei luni de acces la aplicațiile suitei Adobe Creative Cloud, cea mai cunoscută colecție software în rândul creatorilor de conținut, plus un bonus de 100 GB de spațiu în cloud pentru stocarea proiectelor.

În același timp se desfășoară și campania Părerea ta contează, o inițiativă ASUS care oferă celor care postează o recenzie scurtă pe una dintre platformele participante un an de prelungire a garanției laptopului Vivobook Pro 14X OLED.

related posts

Modifică setările cookies