(P) Pregătești cina pentru prieteni? Urmează aceste 5 sfaturi


Vrei să organizezi o mică petrecere la tine acasă, la care să inviți cei mai buni prieteni? Trebuie să ai în vedere ca totul să fie cât mai simplu, dar să nu neglijezi aspectul mesei și nici rețetele pe care le vei pregăti.

Tag-uri:

Dacă vrei ca totul să iasă ca la carte și să nu petreci ore întregi în bucătărie, ține cont de sfaturile din articolul de mai jos!

Planifică un meniu simplu și gustos

Atunci când te gândești la pregătirea unei cine pentru prieteni, este recomandat să eviți rețetele grele, pe care nu le-ai mai încercat până acum. În caz contrar, există riscul ca mâncarea să nu fie gustoasă și să-ți dezamăgești prietenii care abia așteptau să te viziteze. Stabilește care sunt rețetele simple și rapide pe care vrei să le pregătești, astfel încât să vă bucurați de preparate delicioase.

Ocupă-te din timp de cumpărături

Dacă ai stabilit o dată fixă pentru cina alături de prieteni, începe organizarea mesei cu cel puțin o zi înainte. În fond, aștepți persoane dragi, pe care abia aștepți să le revezi, astfel încât rezultatele trebuie să fie pe măsura așteptărilor. După ce ai stabilit ce vei găti pentru cină, mergi la cumpărături, pentru ca în ziua petrecerii să ai totul pregătit. 

Vrei să gătești o friptură bună sau o salată specială? Pune carnea la macerat și pregătește sosurile pentru salată, pentru a economisi timp. Se presupune că știi care sunt preferințele culinare ale prietenilor tăi, deci nu ai cum sa dai greș. În cazul în care ai prieteni vegetarieni, ocupă-te de meniurile lor separat.

Aranjează corespunzător masa

În afară de mâncare, trebuie să te ocupi și de aranjarea mesei. Chiar dacă aranjamentul va fi unul informal, poți să-ți surprinzi plăcut prietenii, care vor aprecia că ți-ai dat interesul.

Alege câteva scaune de dining de la ScauneOnline.ro în funcție de culoarea și designul preferat, astfel încât musafirii să stea comod pe toată durata cinei. 

Nu uita de sfeșnicul cu lumânări sau de aranjamentele florale care pot fi așezate în centrul mesei. Cu toate acestea, nu aglomera masa, pentru că va trebui să faci loc pentru felurile de mâncare, pentru tacâmuri și pentru veselă, care vor fi în număr mai mare decât în mod obișnuit. 

Creează un spațiu pentru relaxare

Cel mai probabil, după ce iei masa alături de prieteni, vei vrea să te retragi alături de ei într-un cadru mai intim, unde să stați de vorbă sau să vă jucați cărți.

Amenajează încăperea în care stai cât mai plăcut și confortabil și nu uita de rezervele de dulciuri și de băutură pe care prietenii tăi să le aibă la dispoziție. Pe lângă canapea și fotolii, pernele de podea, pufurile și pledurile fac spațiul mai confortabil și mai primitor.

Idei de meniuri pentru cina cu prietenii

Meniul pentru o masă cu prietenii nu trebuie să fie complicat. De la banalele sandviciuri pe care le poți servi ca gustări reci, până la pizza, toate sunt variante de luat în calcul.

Dacă nu te deranjează să petreci timpul în bucătărie, poți pregăti un pui la cuptor, alături de cartofi gratinați sau legume la grătar. Aceste mâncăruri se pregătesc rapid și sunt spornice, adică nu vei risca să rămâi fără porții suplimentare pentru prietenii mai pofticioși.

Ține cont de sfaturile noastre și pregătește cea mai reușită cină pentru cei dragi, astfel încât să te bucuri de o seară relaxantă!

related posts