(P) Primii Pantofiori Ai Bebelusului: Tot ce Trebuie sa stii


Indiferent dacă merg târâş sau merg deja pe picioarele lor, iată ghidul nostru pentru măsurarea,
alegerea materialelor pe care trebuie să le cauţi pentru pantofi şi chiar cel mai bun moment al
zilei pentru a face cumpărături.

Tag-uri:

Aceşti primi reprezintă o etapă importantă în viaţa oricărui copil - cu atât mai puţin părinţii, care petrec fiecare moment între vârsta de nouă şi 18 luni cu telefoane pregătite pentru a înregistra momentul  mersului pentru posteritate.

Şi dacă copilul tău are nevoie de încălţăminte pentru mers târâş, mers în premergător sau primii paşi este important ca acesta să aibă încălţămintea potrivită pentru a se asigura că merg corect.

Cu atât de multă opţiune în oferta, poate fi mai complicat decât ai putea crede să alegi cele mai bune încălţări bebe. Picioarele mici au nevoie de sprijin adecvat şi materiale de bună calitate, aşa că iată ghidul nostru pentru a cumpăra prima pereche de pantofi. 

Alegeţi tipul potrivit

Înainte de a începe să meargă, mulţi copii se târăsc sau se sprijină, când se ridică şi fac paşi în timp ce se ţin de mobilier. În această etapă nu sunt necesare obiectele de încălţăminte, dar dacă ai podele reci sau vrei ceva care să le acopere picioarele, alege şosete groase sau botoşei ficşi.

Acestea sunt uşoare, cu talpa subţire, flexibilă, în principal pentru protecţie şi nu pentru sprijin. Odată ce copilul se plimba, va avea nevoie de încălţăminte adecvată, cu talpa mai rezistentă. 

Timpul este totul

Picioarele noastre au tendinţa de îşi schimbă mărimea puţin pe parcursul zilei şi pot fi adesea un pic mai mari după-amiaza, după câteva ore în picioare sau de mers.

Având în vedere acest lucru, este o idee bună să mergi la cumpărături de încălţăminte după-amiaza. S-ar putea ca copilul tău să nu stea să îi măsori picioarele, aşa că adu-ţi o jucărie sau o carte pentru a încerca să le distragi atenţia. Gustările şi o băutură sunt, de asemenea, o idee bună.

Dacă mergi într-un magazin specializat personalul are de cele mai multe ori experienţă în măsurarea picioarelor copiilor. Dacă nu reuşeşti să măsori corect picioarele copilului atunci când acesta este agitat şi curios, cel mai bine ar fi să măsori picioarele copilului încă de acasă.

Obţineţi potrivirea perfectă

În ceea ce priveşte încălţămintea pentru copii, potrivirea şi confortul sunt esenţiale. Tălpile trebuie să fie flexibile pentru a permite mişcarea, iar pantofii trebuie să fie dintr-o ţesătură respirabilă - pielea este o opţiune excelentă, deoarece este uşor de curăţat.

Pantofii din piele se întind şi se mulează pe forma piciorului purtătorului, aşa că este important să cumpăraţi pantofi noi pentru copil, mai degrabă decât să folosiţi o pereche la mâna a doua.

Pantofii noi vor contura amprenta lor unică şi vor lăsa oasele să se dezvolte corect. Merită, de asemenea, să luaţi şosete  la măsurarea picioarelor bebeluşului şi asiguraţi-vă că acesta poartă şosete cu pantofi noi, la primele purtări pentru a evita iritaţiile.

Alegeţi elemente de prindere şi fixare rapidă, cum ar fi Velcro sau o cataramă. Şireturile sunt cele mai potrivite pentru un copil uşor mai mare, care este fericit să stea nemişcat câteva secunde în timp ce le legaţi. 

Primii pantofi de mers trebuie testaţi

Este foarte important ca pantofii să fie verificaţi de părinţi mai ales atunci când sunt comandaţi online. În primul rând, folosiţi degetul mare pentru a apăsa în jos pe partea din faţă a pantofului pentru a vedea cât de departe se afla degetele de la picioare.

Recomandăm 10 mm de spaţiu între degetele de la picioare şi partea din faţă a pantofului în pantofi de mers şi 14 mm spaţiu în pantofii sport. Vedeţi dacă vă puteţi strecura degetul mic în spatele pantofului pentru a verifica că nu este prea strâns pe călcâie şi verificaţi că există un pic de spaţiu în jurul părţilor laterale.

Picioarele bebeluşilor cresc rapid, aşa că este o idee bună să le măsuraţi la fiecare şase până sau opt săptămâni pentru a vă asigura că pantofii încă se potrivesc. Până la vârsta de patru ani, picioarele copilului pot creşte cu două dimensiuni în fiecare an, încetinind până la aproximativ o dimensiune pe an până la începerea şcolii.  

Tipuri de materiale pentru primii pantofi ai copilului

Primii pantofi ai copilului trebuie să fie comozi. Pantofii pot fi aleşi din materiale textile, din piele naturală, din piele artificială sau chiar din cauciuc.

Cei din cauciuc nu sunt recomandaţi şi sunt preferate materialele naturale care să nu genereze alergii sau alte probleme. De asemenea, o recomandare importantă este faptul că pantofii trebuie să lase pielea să respire deci materialele trebuie alese în consecinţă. Dacă este vorba despre ghete de iarnă, cele care au partea de jos din cauciuc sunt recomandate pentru că vor împiedica copilul să se ude la picioare.

Forma pantofilor

Cei mai buni pantofi pentru mers sunt cei care sunt flexibili şi uşor de purtat. Aceşti pantofi suntcei care oferă confort. Oricât de interesant ar fi să cumpăraţi o pereche de pantofi din materiale de cea mai bună calitate pentru copii, care să fie în trend şi să aibă un preţ uriaş, atunci când aceştia nu sunt uşor de utilizat este foarte greu ca copilul să meargă în ei.

Puteţi cheltui mai puţin pe pantofi dacă aceştia sunt comozi, flexibili, aderenţi şi permit alergatul şi mersul corect. Toate aceste sfaturi vin în ajutorul părinţilor care vor să cumpere cei mai buni pantofi pentru copiii lor.

related posts