(P) ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX): un laptop fără competiție


Primul lucru la care te gândești când auzi ASUS Republic of Gamers (ROG) este performanță fără limitări, iar ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX) este cel mai bun exemplu în acest sens, fiind un laptop de gaming absolut care încorporează cele mai puternice componente și răcit de un sistem high-end, rezultatul fiind o experiență ireproșabilă în jocuri, totul aranjat într-o carcasă personalizată cu diverse accente cybertext scrise cu cerneală invizibilă.


ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX) marchează momentul în care laptopurile de gaming ajung din urmă calculatoarele desktop, pe care le și depășesc prin alegerea atentă a componentelor și prin proiectarea unei soluții de răcire ingenioase, oferind în plus un look unic pe care ți-l poți individualiza mai departe cu ajutorul capacelor Armor Caps și prin personalizarea elementelor de iluminare RGB, astfel încât rezultatul să reflecte personalitatea ta de gamer.

Cele mai puternice componente pentru cele mai multe cadre pe secundă

Piesa de rezistență a laptopului ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX) în jurul căreia a fost proiectat acest model este procesorul Intel Core™ i9-12950HX cu 16 nuclee rapide tactate până la 5.2 GHz și 24 de fire de execuție paralele, rezultatul fiind cel mai înalt nivel de performanță în aplicațiile care au fost optimizate pentru execuție pe un singur fir, o categorie care include multe dintre cele mai populare titluri eSports.

Puternicul procesor are un TDP tipic de 65W, dar poate fi configurat din panoul de comandă Armoury Crate, în modul Manual, până la o putere maximă turbo PL2 mult mai mare, de 175W, oferind, astfel, un nou nivel de performanță în acele aplicații care nu se folosesc foarte mult de placa video. În mod Turbo, ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX) o obținut un scor record de 22.257 puncte în testul sintetic Cinebench R23, scor care depășește multe dintre cele mai rapide sisteme desktop de gaming actuale.

Pentru a putea afișa sute de cadre pe secundă în cele mai importante titluri eSports sau jocuri AAA cu detalii maxime, procesorul este asistat de cea mai rapidă placă video a momentului, NVIDIA GeForce RTX™ 3080 Ti, care poate atinge un TGP maxim de 175W când este activă tehnologia Dynamic Boost. În funcție de tipul de jocuri preferate, poți alege dintre două opțiuni de afișaj: rezoluție înaltă QHD la 240 Hz sau afișaj fluent FHD la 360Hz, ambele cu un timp de răspuns perfect de 3 milisecunde, oferind, totodată, compatibilitate cu standardul vizual Dolby Vision și suport pentru tehnologia Adaptive Sync care afișează imagini fără întreruperi și fără artefacte vizuale supărătoare.

Performanță fără sacrificii datorită noului ROG Intelligent Cooling

ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX) se distinge nu doar prin performanță, ci și prin felul în care aceasta este livrată constant pe durata sesiunilor lungi de joc cu ajutorul ROG Intelligent Cooling, noul sistem de răcire care a fost proiectat pentru a maximiza potențialul componentelor de top. 

Pentru îmbunătățirea transferului termic între sistemul de răcire și componente a fost folosită o soluție de răcire pe bază de metal lichid, alegere care a rezultat în reducerea temperaturilor pentru CPU și GPU cu încă 5 grade comparativ cu compușii similari din metal lichid.

Camera de vapori a fost și ea regândită și poziționată astfel încât să acopere 48.8% din placa de bază și componentele acesteia, oferind, în acest fel, un transfer termic mai eficient pentru CPU, GPU și pentru puternicul sistem de alimentare. Rezultatul este unul care nu are nevoie de niciun comentariu: performanță pe care te poți baza în orice moment.

 

Stil iconic SCAR, acum cu elemente invizibile cu ochiul liber 

Inginerii ASUS s-au jucat cu designul lui ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX) și au pregătit o surpriză inedită cumpărătorilor: pe carcasă au fost întipărite cu o cerneală specială, invizibilă în condiții normale de iluminare, mai multe indicii ascunse de care vor avea nevoie pentru a obține victoria în SCAR Runner, un joc de tip parkour a cărui acțiune se petrece în universul ROG SAGA. Indiciile pot fi însă dezvăluite cu ajutorul lanternei UV care a fost inclusă în pachetul de accesorii al laptopului.

Laptopul de gamin ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX) este disponibil pentru a fi comandat din eShop ASUS România.

S-ar putea să te mai intereseze și campania Părerea ta contează, unde tot ce ai de făcut pentru a fi înscris este să publici o foarte scurtă recenzie de folosire a noului tău laptop ASUS cu o lungime de cel puțin 200 de caractere, pe oricare dintre platformele participante în campanie. În urma acestei acțiuni vei primi în mod gratuit un an de extindere a garanției produsului tău ASUS.

related posts

Modifică setările cookies