A făcut 22 de avorturi în perioada comunistă. "Mama a fost la un pas de moarte din lipsa educației sexuale"


Cu toți știm ce a reprezetat comunismul pentru femeile din România. Lipsa metodelor contraceptive și interzicerea avorturilor a dat naștere generației de “decreței”. Mii de femei disperate au recurs la diverse metode de întrerupere a sarcinii, care de multe ori s-au finalizat cu moartea lor.


Mama Ioanei se poate considera “norocoasă”. Pentru că suferea de probleme de inima, avea dreptul să facă avorturi legal, la spital. Însă în lipsa unei educații sexuale, a ajuns să facă 22 de avorturi, atât în timpul comunismului, cât și în anii ’90. Mereu ajungea în stare gravă la spital, pentru că, mai întăi, încerca să scape de copil folosind metode “băbești”.

“Mama fost una dintre „norocoasele” vremii și făcea totul „legal” în spital, pentru că avea probleme cu inima. A fost în stare gravă de mai multe ori: o dată a fost „curățată” pe jumătate, a făcut infecție și era să moară. Mai pe românește, în sarcină gemelară, au scos doar unul, iar celalalt s-a infectat și mama era să-și piardă viață. Cunosc cazuri mai puțin norocoase", spune Ioana.

"Câteodată mă punea să sar pe burta ei"! Vezi la ce metode periculoase a folosit femeia pentru a scăpă de sarcini! Citește continuarea pe www.mamapentrudoi.ro.

 

Urmărește MamaPentruDoi pe FACEBOOK și INSTAGRAM.

a mai scris și

Modifică setările cookies