Cât de bine cunoști lumea interioară a bărbatului? Tu ești autoarea armoniei în cuplu


Joci un rol atât de important în relația aceea armonioasă pe care ți-o dorești cu el. Tu ești cea care poate da tonul unei colaborări frumoase cu partenerul tău. 


Dacă îți poți însuși trecutul poți merge ușor spre viitor. Dacă lași la o parte temerile și recunoști rolurile fiecăruia dintre voi în relație, veți evolua împreună și asta vă apropia atât de mult. Și nu trebuie să te schimbi, ci să faci o călătorie spre tine. Spre esența ta feminină pentru că starea ta interioară se oglindește în relație. Cum poți face asta, descoperim împreună. 

 

Ești acum și aici pentru că ți-ai însușit anumite experiențe din trecut. Pentru că ți-ai însușit evoluția ta de până acum. Ți-ai însușit Punctul. Dacă nu ai putut să-ți însușești Punctul care poate fi relația cu un bărbat, relația cu partenerii de la job, emoțional nu ai putut să te detașezi de anumite experiențe din trecut, puterea ta a rămas blocată în trecut. Nu ai întors energia pe linia timpului din trecut până în prezent. Iar legătura ta cu o relație în care nu mai ești fizic angajată, dependența ta de această relație își spune cuvântul asupra relațiilor viitoare.

 

Viitorul îl construiești din prezent


Dacă tu ai toată puterea și toată energia în trecut, tu nu ai energie și putere pentru viitor. În prezent tu trăiești din potențialul tău 20-30%. Lași în trecut minimum 40% din resursa ta. La fel se întâmplă și cu dorințele. Îți faci planuri, îți pui anumite dorințe și te vezi pe linia timpului în viitor. Îți propui ceva fie pe un an, fie pe 3 ani, fie pe 10 ani. Indiferent că este pe durată scurtă sau lungă, este pe linia timpului, în viitor. 

 

Când îți propui ceva și oferi, impulsul tău energetic s-a dus pe linia timpului. Tu ai dat energie prin entuziasm. Prin această emoție sinceră. La un moment dat tu îți pierzi resursa, nu îți ajunge resursa personală ca să mergi până la acest scop pe linia timpului, în viitor. Te epuizezi mult. Îți întorci puterea și energia. 

 

Însă când te întâlnești cu un anumit scop se întâmplă ceva magic, îți întorci puterea și energia pe linia timpului în viitor. Asta înseamnă să trăiești în armonie și echilibru. Însă nu vei putea vorbi de armonie și echilibru dacă nu ești în armonie și echilibru cu tine însăți. 

 

Dacă tu ții energia în trecut sub formă de furie, supărări, agresivitate, asta înseamnă că niciodată nu vei avea resursă pentru viitor. Toate sunt ca o coadă energetică pe care o tragi după tine. Care te încurcă să te miști liber.

 

Dar asta nu înseamnă că trecutul doar îți fură energia. Dacă tu îți amintești ceva și simți emoție asta înseamnă că trecutul te încarcă. Gândește-te la experiențele pe care ți le-ai însușit până acum. Cu ce ai ajuns într-un anumit punct? Care a fost acea situație care te-a ajutat să evoluezi?

 

Mergi întotdeauna Spre…


Cu un exercițiu simplu, de gândire, poți schimba atât de multe. Încearcă să nu te gândești că mergi De la… ci Spre. Eu vreau să învăț să relaționez, eu vreau să învăț să am mai multă energie. Vreau să-mi accesez puterea feminină. Învață să trăiești din binele tău. Și să te conectezi la binele tău. E cea mai importantă abilitate din viața unei femei. 

 

Trăiește în energie feminină. Dozează energia masculină


Relaționarea este fericirea pentru femeie. Fiecare femeie, în adâncul său își dorește o relaționare armonioasă, își dorește un bărbat alături, își dorește să se simtă femeie. Fericirea și relaționarea depind mult de energia ta feminină. 

Însă în societate, în business poate fi un atuu să te afli în energie masculină. Misiunea ta este să știi când și cum să te folosești de această energie masculină. În relaționare, niciodată.

Femeia care trăiește în energie masculină încearcă să manipuleze bărbatul.  Tendința este să manipulezi cu stima și încrederea în sine a bărbatului. Ajungi în anumite situații să-i spui: „Tu nu poți să faci anumite lucruri”.  „Tu nu ești capabil.”  „Tu niciodată nu vei reuși.”  „Tu nu ai putut.” „Eu am făcut singură.”

În astfel de momente scade foarte mult stima de sine și încrederea de sine a bărbatului. Dar cea mai frecventă formă manipulare folosită de femeie, pe care o consideră și cea mai eficientă, este simțul de vinovăție. Ți s-ar părea paradoxal, dar pentru femeie cel mai comod bărbat este bărbatul care se simte vinovat. Folosești poate fără să-ți dai seama acest artificiu, acest instrument. Dar gândește-te:

 

Pe ce se va baza relația mea cu partenerul dacă nu îi voi putea controla stima de sine?

Dacă tu nu îl vei putea face să se simtă vinovat, pe ce se va baza relația voastră? 


Observă dacă tu ai fost cea care a pus Punct în locul lui. De regulă bărbatul este cel care trebuie să pună punct, femeia îl însușește. Dacă ai fost atentă și ai ascultat condițiile „contractului” dintre voi doi și le-ai acceptat. Este important să recunoști pentru tine dacă ai auzit aceste condiții și dacă le-ai acceptat. De multe ori poate accepți, dar apoi vrei să schimbi totul, ceea ce este imposibil. 

Analizează dacă l-ai manipulat prin sentimentul de vină. Dacă ai făcut ceva ca încrederea lui în sine să scadă. Toate aceste conștientizări îți vor permite să afli dacă ai intrat pe teritoriul lui. 

Gândește-te cum ți ai însușit tu Punctul într-o relație? Poate a fost despărțire, poate a fost trecere la alt nivel. 

Dacă ai avut mai multe puncte, observă fiecare situație. 

Acest exercițiu te va ajuta să vezi per ansamblu algoritmul tău de relaționare cu un bărbat. Pe ce se bazează relația voastră. Ca să-l schimbi, tu trebuie să-l înțelegi.


Amintește-ți de filmul: Mănâncă, Roagă-te, Iubește. Liz (Julia Roberts) și-a însușit punctul prin propria evoluție, prin dezvoltare. După divorț, își ia un an de pauză de la job și decide să evadeze din viața sa obișnuită și confortabilă, riscând totul pentru că-și dorește să se regăsească și să se împace cu sine. În timpul călătoriei sale prin locuri exotice minunate, Liz se bucură de experiențe simple: mănâncă delicatese culinare în Italia, se roagă în India, și la final, se bucură în mod neașteptat de pacea și echilibrul unei iubiri, în Bali. Învață să cunoască bărbatul. 

 

Cât de bine cunoști lumea interioară a bărbatului?


Gândește-te că Masculinul este Punctul. Feminininul este Spirala. 

În momentul în care el are un scop, el se concentrează. Toată atenția lui se concentrează pe scop și în acest moment, orizontul lui se micșorează. El se simte creator. Pentru el contează mult ierarhia. Cine e primul? Cine e al doilea? El își asumă dreptul: „Eu răspund pentru acest business”. „Eu răspund pentru această familie.” „Eu răspund pentru această femeie.” Bărbatul acționează pe linie verticală.

Femeia trăiește prin intuiție și prin a-și lărgi orizonturile. Cauți adesea ceva nou, ceva ce nu ai simțit. Îți lărgești mult orizonturile în momentul în care simți. Cu cât mai mult îți lărgești orizontala, cu atât mai mare va fi și linia lui verticală. Cât de puternic este bărbatul depinde de tine. 

Tu ești procesul. Creația. Rezultatul pentru tine este Creația. Pe tine nu te interesează rezultatul. Nu te interesează să ajungi la punctul final ca pe bărbat care urmărește scopul. 

 

Pentru tine scopul în sine este Creația. 

Misiunea ta este să pasezi responsabilitatea. Femeia se simte bine când are aproape un bărbat căruia îi poate preda din responsabilități. Dar tu trebuie să știi să predai această responsabilitate. 

Stima de sine scăzută duce castrarea masculinității 

Când nu ai stimă de sine sau aceasta este într-o doză foarte mică, nu-i poți preda partenerului tău responsabilități. 

Nu ești conectată la propria natură, la cine ești tu cu adevărat și, în plus, ai și o frică de relaționare care se va reflecta asupra bărbatului. 

Bărbatul scade alături de femeia care are probleme cu stima de sine. Femeia are multe „instrumente” prin care poate să Nu mai aibă un bărbat puternic alături, unul dintre acestea fiind frica - frica de relaționare, frica de singurătate, care-și pune amprenta asupra relației. Prin frică, îți pierzi din feminitate, din magnetism. Dispare chimia în relație. 

Frica poate duce la o stima de sine scăzută, ai teama că în exterior, acolo unde este orientat bărbatul, sunt și alte femei. În momentul în care vezi că bărbatul este orientat spre exterior și că poate vedea și alte femei, accesezi programul Castrararea. Începi să-l controlezi din toate punctele de vedere. 

Faci tot posibilul să atragi atenția asupra ta. Să-l tragi spre tine, în vârful piramidei. În acest moment începe concurența. Locul din vârful piramidei este rezervat bărbatului. El vrea să aibă responsabilitatea de a conduce familia, afacerea. 

 

Femeia este cea care trage bărbatul spre concurență. El nu va începe concurența dacă nu are cu cine. 

Și începe un mic război pentru ca ea crede că sunt egali:  „Dacă tu ai voie, am și eu voie.”  „De ce eu trebuie să fac, dar tu nu trebuie să faci?”  „Eu muncesc la fel ca tine. Noi avem aceleași drepturi și aceleași obligații.” 

În momentul în care femeia începe să pretindă că ambii parteneri au poziții egale, are loc și prima fisură în relaționare. El deja coboară din vârful piramidei până la următorul nivel, până la ea. Este la mijlocul piramidei. Copiii ajung să aibă două mame și nu mai au tiparul de masculinitate în familie. 

Atunci când doi parteneri sunt pe aceeași poziție, femeia nu-l mai dorește. Nu mai există chimie între ei. El nu mai vede oportunități. Nu mai este orientat spre succes. În acest moment femeia nu-l mai respectă. Nu-l mai dorește. Vede că el nu-și poate realiza principiul masculin și-l trage și mai mult în jos, la baza piramidei. Aici el devine copilul ei. Chiar spune: „simt că am doi copii”. 

 

De ce se întâmplă asta? 


Ea nu are încredere în el. Ea nu poate avea bază în el exact așa cum se întâmplă cu un copil, pentru care adesea e nevoie să repeți de mai multe ori până te înțelege. Bărbatul ia poziția copilului. 

De ce bărbatul este de acord cu toate aceste lucruri? De ce a fost de acord să coboare din vârful piramidei până la baza piramidei?

Adesea el nu-și dă seama ce s-a întâmplat. Femeia are o mare putere de manipulare. 

Există și situația în care el are probleme cu stima de sine și începe să o manipuleze pe femeie. Să pună presiune pe ea. El luptă să rămână în vârful piramidei. Un bărbat manipulator este o provocare pentru o femeie. 

 

Ce poți să faci când bărbatul pune presiune?


Reflectează de ce se întâmplă acest lucru. Cel mai adesea se întâmplă din cauza stimei de sine scăzute. Aici singura soluție este să fii sinceră cu tine. Cât de pregătită ești să colaborezi cu el având aceste probleme?

Tu trebuie să lucrezi cu tine, să-ți amplifici stima de sine și să vezi cât de mult îți permite limita personală. 

 

Cum îți amplifici stima de sine


Când te conectezi la esența ta feminină, nu mai ai probleme cu stima de sine. Îți înțelegi rolul și înțelegi rolul lui. Reflectezi tot mai mult că voi nu sunteți egali, nu sunteți două jumătăți. Tu ești Femeia. El este Bărbatul. 

Voi nu vă completați, ci colaborați. Când ai această înțelegere în interiorul tău dispar și problemele cu stima de sine. 

 

Tu în interiorul tău ai tot adevărul despre tine. Nimeni nu poate să te învețe nimic. Doar când te contectezi la lumea ta interioară, afli adevărul. Îți aduci aminte cine ești. Este important să-ți simți unicitatea. E un atuu care contribuie mult la stima de sine. 

 

Atenția ta ar trebui orientată spre interior exact ca o scoică. Gândește-te la perla care se formează în interiorul scoicii. După ce aceasta este formată, perla se deschide. Acesta este principiul realizării feminine. Femeia care lucrează, care practică și se amplifică, se bucură de acest moment magic, când scoica se deschide. 

 

Lasă bărbatul să fie în vârful piramidei. De acolo poate vedea oportunități pentru femeie, poate vedea succesul. Tu îți dorești asta. Îți dorești să aibă succes social (bani, poziție). Dacă el nu va avea acest succes social, tu vei fi cea care susține familia. Și nicio femeie nu-și dorește acest lucru. 

Acceptă lumea exterioară ca parte din principiul realizării masculinității. Dacă el nu este orientat spre lumea exterioară, el nu funcționează pe principiul masculin. 

Astfel veți putea ajunge la o armonie în cuplu, la chimie între voi doi. Atât timp cât ești interesată de bărbat și există libidou, această relație are viitor. 

Tu ai grijă de lumea lui interioară, îi oferi siguranță emoțională. De aici și misiunea ta, aceea de a avea grijă de armonia în cuplu. Dar pentru a-ți proteja partenerul trebuie să-i creezi acest spațiu de siguranță emoțională. Și poți face asta acordând atenție emoțiilor tale. Găsind acel echilibru emoțional pe care și partenerul tău se poate baza. 

 

O relație armonioasă există când nimeni nu ține pe nimeni, când partenerii se aleg reciproc. Tu îl alegi pentru că îți plac ideile lui, pentru că îl susții, pentru că îl admiri, pentru că îl vezi în vârful piramidei. Și vrei să-l menții acolo. El te alege pentru că tu crezi în el. Femeia care crede în el îi dă aripi. Îi dă putere. 

 

Sfârșitul de an este un moment bun pentru a face rezoluții. Ce-ți dorești de la noul an? Intuiesc că cel mai frumos cadou este o relație bazată pe echilibru, pe armonie. Să te dedici mai mult ție pentru a putea aduce starea de bine în relație. 

 

Te invit la Școala de Feminitate, un program de autocunoaștere, în care vei descoperi feminitatea, puterea feminină, energia feminină, diferența dintre strategia feminină și cea masculină. Acest program are scopul de a conecta femeia la esența sa, la unicitate și la încrederea în sine. Se adresează femeilor care au deschidere către cunoaștere, care vor o viață armonioasă, echilibrată și plină de fericire.

Vei afla schimbările necesare în formula ta personală a fericirii cu un bărbat, despre relațiile dependente și cum le poți pune punct pentru a merge spre evoluție. Este o Școală cu informații Premium, care se adresează elitei feminine!

Foto: Shutterstock

Întrebarea Mesei Rotunde cu Medeea Marinescu: „Marius Manole, îmi pare rau!”

a mai scris și

Modifică setările cookies