Cum să ai o relație satisfăcătoare, în funcție de tipul de bărbat de care ești îndrăgostită


Majoritatea femeilor vin la trainingurile despre feminitate pentru că întâmpină provocări în relația cu bărbații... Recunosc, și eu am început la fel. Relația cu un bărbat m-a inspirat să creez Școala de Feminitate și Școala Gheișelor. Experiența personală m-a făcut să-mi doresc o schimbare în viața mea. 


Și este normal să-ți dorești să dai un un suflu nou relației tale, să faci ceva special prin care să aduci armonia după o perioadă mai tensionată. Într-adevăr femeia se dezvoltă în criză. Dar, draga mea, primul pas este să dezvolți, să amplifici dragostea de sine, stima de sine și bucuria interioară. Să te apropii de echilibrul tău interior.  Să te întorci la esența ta feminină. Să te îmbogățești cu resurse pentru a trece cu ușurință prin anumite situații în viață.

 

Te-ai întrebat însă unde este iubirea bărbatului? Acolo unde el se relaxează. Tu nu trebuie să faci nimic. Doar să accepți să primești. Ți-ai folosit până acum energia masculină pentru a obține ceea ce-ți dorești. Însă e atât de important să te întorci la energia ta feminină, să te conectezi la esența ta feminină. Să dezvolți arta de a fi femeie. 

 

Tu trebuie să primești totul. Să simți cum îți vine de la sine. O femeie adevărată inspiră bărbatul. Inspiră lumea din jur. Armonizează și inspiră. 

 

Bărbatul trebuie să facă mereu ceva ca să câștige dragostea. El nu poate pur și simplu să primească. El nu poate să fie iubit doar pentru că este frumos. El trebuie să facă ceva pentru a merita dragostea. 

 

Dacă ar fi să privim totul printr-o metaforă, imaginează-ți că ai în casă o pisică și un câine.  Și, să recunoaștem, pisica nu prea ai cum să o dresezi. Ea primește totul pur și simplu: mângăieri, mâncare, ai grijă de ea. Dar nu-i ceri nimic. Ea, pur și simplu, primește. În starea aceasta e bine să fii și tu. Câinele, în schimb, îl dresezi, ai pretenții de la el, îl educi. Și da, poți împrumuta această abordare și în relația ta. Bărbatului îi este mult mai simplu dacă există un sistem de reguli clare. 

 

Relația  funcționează mult mai bine acolo unde există reguli. Unde femeia știe ce vrea și comunică ceea ce-și dorește. El, niciodată în viață, nu o să intuiască ce vrei tu. Sau, dacă va intui, va face asta greșit. De ce? Pentru că suntem atât de diferiți. Avem nevoi psihice, emoționale diferite. Suntem exact precum pisica și câinele. Și trebuie să găsim acea prietenie, armonie și echilibru pentru a putea conviețui frumos. 

 

Primul pas este să dai contur dorințelor tale. Să spui ce te-ar face fericită pe un ton prietenos. La fel de important este să te gândești la ce-și dorește el. 

 

Bărbatul își dorește în primul rând să-și realizeze ideile. El nu-și dorește familie, nu-și dorește copii, nu-și dorește casă. Consideră că trăiește atunci când își realizează ideile. Noi, femeile, trăim când avem plăcere, satisfacție, când suntem relaxate, când simțim că ne vine totul ușor. El nu au nevoie de așa ceva. Bărbații, în general, vor femeia care îi încurajează, care le susține ideile. 

 

Contează mult să-i demonstrezi că tu crezi în el. Să-l asculți. În momentul în care se simte ascultat, se simte și foarte încurajat. Să ne gândim puțin la momentul acela de seara când sunteți amândoi în living pentru a lua cina sau pentru a urmări un film. Pune mâna pe inimă și răspunde în interiorul tău la aceste întrebări: Cât de mult îl asculți? Cât de mult te implici? Cât de mult ai auzit din ceea ce a spus el?

 

 

De foarte multe ori poate te gândești la acele lucruri care te preocupă pe tine. Și el vorbește lângă tine. Ajungi apoi în acel moment în care te plângi pentru că a apărut o altă femeie în viața lui, despre care el spune că-l apreciază. 

 

De aceea este foarte important să-ți asculți bărbatul. Dacă nu poți să faci asta, propune-i un alt subiect de interes pentru amândoi sau fii sinceră: spune-i că ești obosită și că ar fi o idee bună să vorbiți de dimineață. Chiar dacă nu ești în dispoziția necesară pentru a-l asculta, fă un efort măcar pentru 5 minute. Lasă informația să curgă prin interiorul tău. 

 

Bărbatul se încarcă doar alături de o femeie care produce hormoni feminini. O femeie care trăiește în plăcere, în satisfacție, în liniște, armonie și în echilibru. Nu în tensiune. Doar cu o astfel de femeie el își reface testosteronul. Seara este cel mai important moment. Atunci el își reface testosteronul. De multe ori, seara poate ești destul încărcată, vezi lucruri mai puțin plăcute și, până la reproșuri, nu mai e decât un pas. Ai impresia că faci mai multe lucruri decât el și ești revoltată pentru că stă și se relaxează. Dar, de fapt, acesta este momentul lui de refacere. 

 

Dacă nu-l lași să-și refacă testosteronul, el mâine nu va avea testosteron pentru acțiune. Poate fi amuzant, dar acesta este un mod de castrare. Să nu-l lași să trăiască în modul lui, să se refacă înseamnă să aduci dezechilibru în relația voastră. După o serie lungă de reproșuri, el alege să schimbe locul, nu-și mai dorește să-și refacă testosteronul. Caută și își dorește acea femeie, alături de care să se simtă în vacanță. Să se odihnească cu adevărat. Contează ca tu să fii acea femeie relaxată, mulțumită care-l întâmpină cu zâmbetul pe buze când vine acasă. 

 

Relaxarea ta se transmite bărbatului. Inclusiv în momentul în care faceți dragoste este important să simtă că ești detensionată și amplificată energetic. El simte mental energia ta. Și tu poți da un plus relației voastre dacă înveți să-l cunoști și să-ți adaptezi abordarea, să o personalizezi în funcție de felul lui de a fi. 

 

Sunt 4 tipologii de bărbați în care cu siguranță îl vei recunoaște pe El: 

 

Tipul I - Bărbatul mai de modă veche. Îi place să facă sport și face asta pentru a simți oboseala în musculatură. Nu este foarte înalt de statură, dar are corpul foarte bine lucrat, se vede că face efort. 

 

Copilăria lui a fost marcată de tatăl autoritar, de aceea a ales să crească mai mult afară, între prieteni. Inclusiv în viața de zi cu zi, când el formează un cuplu, pentru el prietenii sunt mai importanți decât femeia. Și nu vei putea să schimbi acest lucru. 

 

Are și părți pozitive: nu are pretenții, mânâncă orice, nu este foarte selectiv, dar și părți negative: nu este genul de bărbat pe care să-l iei la teatru, la film la concerte. Nu poate sta pe loc 2-3 ore. Nu-i place acest gen de activitate. Nu-i place nici să călătorească, să iasă din zona de confort. 

 

Îi plac femeile cu forme, dar în același timp poate accepta o femeie nonconformistă: cu părul albastru, mov, cu tatuaje. Cel mai mult pentru el contează ca această femeie să-l placă 100%. Până nu are această garanție nu se apropie de femeie. 

 

Dacă l-ai recunoscut în această descriere și tot aștepți să începi o relație cu el, o idee bună ar fi să nu mai stai în expectativă. Să faci tu primul pas. Să-i dai un semn că-l placi cu adevărat. Odată ce ai făcut acest pas, creează un ritual de a-l întâlni când vine acasă. Pentru el contează mult să-l aștepți și să ai mâncarea pregătită. Nu contează cum arăți, ci să fii acolo, când intră în casă. De asemenea, pentru el este foarte important să stea să se refacă. Stă cu telecomanda în mână și are o pasiune din a schimba canalele. Și poate nu înțelegi de ce face asta. Ai putea asemăna foarte bine momentul cu unul din preistorie, când bărbatul aducea prada acasă și rămânea să se uite în foc minute în șir. Femeia era cea care trebuia să întrețină focul și să apere casa de pericole. 

 

Te poți baza pe el pentru a întemeia o familie. Este un familist bun, repară prin casă, este un om muncitor. Îi place să lucreze în construcții, caută mereu să facă ceva în casă și la job. Este însă predispus să devină dependent de alcool și să te confunți cu violența conjugală. 

 

Tipul II - Familistul - Este un bărbat liniștit, calm. Este bărbatul înalt care arată bine și căruia îi place să lase femeia în față. Se preocupă de casă, face cumpărături și are grijă de tine. Îi plac femeile care conduc, femeile puternice și curajoase. Chiar impulsive. Cu acest gen de bărbat mereu trebuie să ai inițiativă, să spui ce vrei, inclusiv în viața sexuală. El acceptă ce propui tu, este deschis la ceva nou, dar tu trebuie să vii cu propunerea de vacanță, de cumpărături, de schimbări. Prin grijă își demonstrează dragostea față de tine. 

 

Dacă cu primul tip, bărbatul mai de modă veche, lupți la propunerea de schimbări, cu familistul trăiești exact contrariul. 

Este și foarte atent, tipicar. El poate fi doctor, în special medic estetician sau stomatolog, bijutier, contabil. Îi plac hainele casual elegante. Ține la comoditate, la calitate, combină stilurile. 

 

Este un tată ideal. Duce copiii la sport, la muzică. Este răbdător. Așteaptă până termină copiii activitățile și este foarte implicat în formarea acestora. Dacă nu are o meserie, se implică atât de tare în viața de familie, încât tu vei fi bărbatul în casă și el - femeia. De aceea, e important să ai grijă să nu se inverseze rolurile. 

 

Acest bărbat nu va fi niciodată milionar. Este tipul de om care nu visează foarte sus. Ține mai degrabă la confort, la calitate. El vrea să-și trăiască viața liniștit, cu familia lui și să aibă de toate. 

 

Are însă și minusuri. Copilăria își poate pune amprenta pe felul lui de a fi. Dacă a avut o mamă dominantă, a adunat multă supărare, umilință, poate fi bărbatul manipulator, agresiv fizic, verbal. De aceea, este de preferat să eviți acest tip de bărbat, pentru că nu se va schimba niciodată. Nu este însă o regulă, totul poate fi altfel, dacă știi cum gestionezi relația cu el, dacă îi arăți înțelegere față de trecutul lui și eviți discuțiile despre copilărie. 

 

Dacă însă a avut o relație apropiată cu mama, va pomeni des de ea în timpul discuțiilor voastre. În acest caz soacra va fi o prezență constantă în relație și e nevoie să găsești o cale prin care să armonizezi lucrurile. 

 

Tipul III - Bărbatul căruia îi place să fie văzut de femei. Se îmbracă la modă, are o mașină la modă. Pentru el contează să aibă o femeie frumoasă și o mașină frumoasă. 

 

Cartea de vizită este esențială pentru el. Pune mai mult preț pe ceea ce se vede în exterior, decât pe interior. Poate să joace teatru pentru ca toată lumea să creadă că-i este extraordinar de bine, dar adevărată fața și-o arată acasă. 

 

Este un bărbat frumos și conștient de această calitate a lui, carismatic. Îi plac foarte mult banii și, adesea, poate fi egoist. El relaționează cu femeia din interes. Dacă el are interes față de această femeie sau dacă tatăl acesteia este un bărbat influent, va întemeia o relație cu ea. 

 

Îi place ca jumătatea lui să fie cu multă energie sexuală, să fie deșteaptă, să știe să facă bani. Combinația între amantă și regină îl atrage cel mai mult. Poate renunța la interesul pentru bani dacă femeia este foarte frumoasă și poate să iasă cu ea în societate. El mereu vrea să aibă cea mai frumoasă femeie. 

 

Este bărbatul care poate fi milionar. Are un simț estetic dezvoltat, este deschis spre artă, spre tot ceea ce este frumos. De aici și interesul pentru femei frumoase. Poate fi și un bun învățător și îndrumător pentru tine. 

 

Îl remarci după energia sexuală, de aceea lângă el trebuie să fii amplificată sexual, dar și foarte atentă la aspectul fizic. El este cel care îți absoarbe din energie. Are carismă, te ademenește. Știe să fie un psiholog subtil. 

 

Poate însă să se răcească brusc în relația voastră dacă-și pierde interesul. Relația o ia ca pe o afacere, ține cont de ceea ce-i convine și de ceea ce nu-i convine. 

 

Se folosește însă de femeile cu bani și poate ajunge chiar să aibă afaceri ilegale . Acestea pot fi minusurile acestei tipologii de bărbat. 

 

Este bărbatul actor, care a ales să fie pe scenă, mai presus poate de alții. 

 

 

Tipul IV - Bărbatul Alpha sau Liderul - El știe să mențină echilibrul. Este omul cu valori morale, cu o putere de voință foarte mare. 

 

El face diferența între bine și rău și vrea întotdeauna dreptate. Are nevoie de o femeie foarte calmă, foarte înțeleaptă aproape. Și tu poți exersa această stare participând la Școala de Feminitate care te formează să relaționezi cu bărbatul lider. 

 

El știe că femeia poate fi și liniștea și furtuna și asta îl diferențiază. Dar nu acceptă ca femeia să-l încurce. De obicei, soțiile bărbaților lideri fac acte de caritate, proiecte sociale - activități care te pot inspira dacă ai alături un bărbat lider. 

 

Are însă și minusuri. Poate pleca de acasă și poate fi absent mult timp pentru că simte că are o misiune, exact ca acei conducători de armate pe care-i vedem în filme. 

 

 

Draga mea, cu fiecare dintre aceste tipologii poți interacționa mai bine dacă te întorci la esența ta feminină, dacă te uiți cu blândețe spre tine și ai grijă să trăiești clipa.   

 

Știi care a fost cea mai mare conștientizare din tot drumul evoluției mele, referitoare la relaționarea bărbat - femeie? Bărbatul iubește femeia exact atât cât se iubește ea însăși. La relația perfectă vei ajunge doar atunci când te vei iubi cu adevărat. Relația cu bărbatul este oglinda dragostei de sine.

 

Școala de Feminitate este exact despre asta. Despre femeia puterii, despre răsfățata destinului, despre autoarea propriei vieți, despre femeia care are strategii de succes și știe să se facă fericită în orice situație a vieții. Ea mereu va fi câștigătoare fără luptă. Cea mai mare artă a femeilor alese este să obțină ce își doresc, fără luptă. Și tu poți face asta. 

 

Te invit la Școala de Feminitate.  Este o experiență care durează un an, dar care te va îmbogăți enorm pe partea de relaționare cu tine și cu bărbatul alături de care trăiești o poveste de dragoste. Mie această experiență mi-a luat 4 ani, dar am deprins calea scurtă pe care vreau să te îndrum pas cu pas. Știu cum să devii Femeia - Regină în cel mai scurt timp. Trebuie doar să-ți dorești cu adevărat ????. 

Întrebarea Mesei Rotunde cu Olimpia Melinte: „În timpul filmarilor mă trăgea de păr, foarte tare!”

a mai scris și

Modifică setările cookies