Cum te afectează izolarea la domiciliu și munca de acasă. Ce poți face


Izolarea la domiciliu nu mai e o bagatelă. Este una dintre realitățile a miliarde de oameni din întreaga lume care au înțeles că doar așa îi pot ajuta pe cei care nu-și permit luxul de a sta acasă: medici, asistente, polițiști, jandarmi, pompieri, vameși, reporteri de teren etc. 


Însă, statul acasă, între patru pereți, pe termen lung (săptămâni sau luni) poate avea efecte neplăcute asupra oamenilor, care sunt obișnuiți să socializeze prin contact direct cu semenii lor.

Despre cum ne afectează izolarea la domiciliu și munca de acasă, dar și soluțiile pe care le avem pentru a transforma această perioadă într-o oportunitate, am vorbit cu psihoterapeut Alina Alexandru.

„Izolarea socială, mai ales cea cronică, are efecte debilitante asupra sănătății mintale (anxietate, atacuri de panică, depresie, tulburare de stres posttraumatic), dar și asupra sănătății fizice (...) Când suntem izolați social, însuși sistemul care ne ajută să ne adaptăm la mediu ne poate copleși și chiar îmbolnăvi.”

Vezi toate efectele pe care le are asupra ta izolarea la domiciliu și cum te poți menține sănătos AICI -> www.danbrumar.ro

Foto: Shutterstock

a mai scris și

Modifică setările cookies