Elena Cucicovschi răspunde problemelor sexuale și de cuplu: ”Cele mai importante lucruri rămân plăcerea și satisfacția”


Trainerul în feminitate Elena Cucicovschi ne învăță cum să ne redescoperim energia feminină într-o lume dominată de bărbați.


Diana: ”Cum poți să îți crești încrederea în tine? Există ceva practici concrete?”

Citește și: Elena Cucicovschi răspunde problemelor sexuale și de cuplu: Cum recunoști femeia care nu va rămâne niciodată singură

Elena Cucicovschi răspunde: 

”Astazi vreau să continui tema articolului precedent și anume dragoste și încrederea de sine în viața femeii. Dragostea de sine se naște în centrul energetic - inima, organul care pompează energia iubirii. De obicei, în urma experiențelor negative și a traumelor, femeia are inima blocată. Acesta este primul motiv pentru care ea nu se poate iubi pe sine însăși și este incapabilă de o iubire adevărată pentru alții. În urma experienței, își formează convingeri limitative precum iubirea este suferință. Dacă nu suferi înseamnă că nu iubești cu adevărat. 

Există o regulă nescrisă pe care trebuie să o respectăm și să fim conștiente de ea: oamenii din jur se comportă exact așa cum ne comportăm noi cu noi înșine. Atunci când unei femei i se pare că nu este iubită suficient de partener sau de cei din jurul ei, acest lucru demonstrează că femeia nu are iubire în interiorul sau, femeia nu simte iubirea de sine, nu se iubește suficient de mult. O femeie care nu se iubește suficient întotdeauna va avea nevoie de aprobarea celor din jurul sau. Acest lucru determină greutăți în a trăi o stare interioară buna. Din punctul meu de vedere, bărbatul și relaționarea cu el este oglinda stimei de sine la femei. Zi-mi ce relație ai și eu îți voi zice cât de mult te iubești. 

 

Educația noastră, din păcate, nu ne permite să cultivam dragostea de sine. În cinci ani cred că am întâlnit maximum 5 femei  care au formată din copilărie dragostea de sine. Sistemul educațional din trecut încuraja valorizarea exterioară: medalii, premii, note etc. Părinții noștri nu ne-au putut ajuta pentru că nici ei, la rândul lor, nu au avut acces la informatii astfel încât ei să își dezvolte dragostea de sine, iar apoi să ne-o dăruiască nouă. Noi avem o șansă! Să ne amplificăm dragostea de sine, apoi să fim un exemplu pentru copiii noștri. Pe copiii nostri e necesar să învățăam să îi iubim neconditionat! Nu pentru ceva ce au făcut sau au devenit, ci pentru că există, pentru că au dreptul la iubire. Altfel copiii noștri nu își vor putea imaginea că ei pot fi iubiți doar pentru ei înșiși, vor căuta să se valideze cu lucruri și actiuni externe lor. 


Iubirea de sine se manifestă prin atitudinea noastră și prin acțiunile noastre. Ce înseamnă  atitudinea față de tine însuți?  Ceea ce crezi despre tine și cum te simti in interiorul tău. Actiunea este ceea ce facem pentru noi și ceea ce demonstrează dragostea de sine. Zilnic, alegem ce acțiuni facem pentru noi înșine. Acțiunile noastre spun multe despre faptul că alegem din dragoste pentru noi sau, dimpotrivă, pentru că nu ne iubim. De multe ori renunțăm să mergem la sală, să facem un curs, să ne ținem de obiceiurile sănătoase. Toate aceste lucruri demonstrează că tu alegi să nu te iubești. În momentul în care te vei lăsa pe locul doi, tu pune-ți întrebarea pentru ce tu ai făcut acest lucru? De ce nu te alegi pe tine? De ce nu faci plimbarea de 30 de minute pe zi pe care ți-ai promis-o? De ce nu te alimentezi sănătos? De ce tot amâni? “De luni, de luna următoare, de la începutul anului… “ E nevoie de acțiuni mai bune, de fapte care sa demonstreze dragostea de sine. Altfel o femeie se păcălește singură, de fapt dragostea de sine nu există. Ea nu-și acordă susținere. Nu-și simte valoarea. 

O femeie emană energie din supraplinul ei. Dacă femeia este plină de iubire, ea emană iubire și primește iubire. Dacă femeia este plină de siguranță, femeia emană siguranță și încredere. Dacă femeia este plină de critică și de autosabotare, femeia îi va critica și pe cei din jur. Spune stop acțiunilor negative! Conștientizează. Fă acțiuni care să te ridice, înconjoară-te de oameni mai sus ca tine,care te inspiră, care te pot ajuta. Comunică cu ei, participă la cursuri, cere ajutor. Ridică-te emoțional! Imediat ce observi că ceva nu este în regulă cu starea ta emoțională, acționează. Critica interioară este un semnal de alarmă, în acest moment ai ales să te distrugi. A fi nefericită nu necesită efort, a fi fericită înseamnă să pășești pe drumul evoluției feminine.

Calea fericirii necesită asumare și acțiune. Tu decizi dacă vrei să te iubești și să ai încredere în tine sau nu! Dragostea de sine se observă îndeosebi în comunicare, negociere și discuții. Ne demonstram iubire nouă înșine atunci când scopul nostru primează în fața reacțiilor celor din jur. Dacă într-o comunicare, negociere, noi sau ideea noastră nu prezintă interes pentru interlocutor, daca interlocutorul nu are reacția dorită de noi, scopul nostru trebuie să rămână al nostru și să nu-l coborâm la reacția celorlalți. O femeie e nevoie să țină minte ceea ce vrea ea, să fie în contact cu dorințele sale, chiar dacă reacția celor din jur nu este una pozitivă, chiar dacă reacția este: “Nu!”. Pentru o femeie “Nu!”, înseamnă “Nu acum!” În Univers nu exista “Nu!”.

Încă un criteriu semnificativ care demonstrează dragostea de sine este admirația. Femeia care nu se bucura de succesul altora nu știe să se iubească. Omul se bucură sau invidiază. Femeia care se bucură de succesul altuia se alătura succesului, se asociază cu succesul, înțelege și crede că și ea merita. Asta înseamnă încrederea în sine. Femeia care se bucură de succesul altuia lasă succesul să vină la ea, creează această posibilitate. Femeia care invidiază, în sinea sa,  consideră că ea nu merită. Ea nu se alătură nici măcar ipotetic vreunui succes. 

Draga mea, cele mai important lucruri în viața femeii în continuare rămân plăcerea și satisfacția. Satisfacția de la anumite lucruri pe care le faci, de la viața trăită, neutralizează frica de critică și amplifică încrederea în sine. Dacă vrei să înveți să te iubești cu adevărat, te invit la cursul practic online «Dragostea de sine». Mai multe detalii le găsești pe www.artadeafifemeie.ro

 

Pe protvplus.ro, puteți urmări gratuit toate emisiunile preferate:

a mai scris și

Modifică setările cookies