Elena Cucicovschi răspunde problemelor sexuale și de cuplu: Cum recunoști femeia care nu va rămâne niciodată singură


Trainerul în feminitate Elena Cucicovschi ne învăță cum să ne redescoperim energia feminină într-o lume dominată de bărbați.


Diana: ”Cum poți să îți crești încrederea în tine? Există ceva practici concrete?”

 

Elena Cucicovschi răspunde: 

De foarte mulți ani lucrez cu femeile și zilnic mă confrunt cu problemele societății feminine. Ultimii 5 ani am elaborat proiecte de dezvoltare personală pentru femei, dar înainte de aceasta activitate am avut concepte dedicate femeilor  (produse cosmetice, haine, bijuterii). În total sunt 12 ani în care ma aflu în lumea femeilor. În toată această perioadă, am sesizat că femeia deosebită, sexy, care transmite ceva aparte și care niciodată nu va rămâne singură este femeia care emană încredere în sine. Pot spune cu certitudine că fiecare femeie este unică și are propriul har, talent, dar din cauza neîcrederii nu-și permite să se manifeste, nu-și permite luxul de a fi ea însăși. 

Femeia care nu are încrederea în ea nu crede că i se cuvine o viață ușoară și frumoasă, plină de bucurii în plăcere și satisfacție. Această femeie este tensionată, supărată și mereu critică pe cei din jur.  Încrederea în sine provine din doua aspecte fundamentale: dragostea de sine și stima de sine (prețuirea de sine). Aceste componente sunt baza unei persoane psihic sănătoase. Dragostea de sine este o emoție, stima de sine este un stil de viață. 

Iubirea de sine se educă din copilărie, de părinți. Atunci când copilul știe că poate fi iubit necondiționat, doar că a venit pe lume. Atunci când părintele te convinge că ești suficient de bun, chiar dacă ai greșit. Greșind nu devii mai rău, devii cu experiență. Atunci când ți se explică că în cazul în care  nu-ți convine ceva, poți spune “ Nu” și acest lucru este absolut normal. Nu ești obligat sa fii victimă în societate ca să fii bun. Atunci când parintele îți explica că este bine să te diferențiezi de ceilalți, e bine să-ți exprimi emoțiile , sa te manifești, să-ți simți unicitatea. Să simți frică este firesc. Asta nu înseamnă că ești slab. Toți simțim frică în anumite momente. Părinții, prin iubirea lor, arată copiilor cum aceștia ar trebui să se iubească și să-și acorde susținere în viață. După separare, acești copii se vor iubi exact la fel cum au fost iubiți de părinți. Își vor acorda susținere în viață după modelul părinților. Totul depinde dacă aceștia și-au format o judecată de valoare, sau nu. 

Din punctul meu de vedere, încrederea este ceva mai simplu. Încrederea are la bază credința. Dacă știi ce vrei, ai un scop bine definit în care crezi - ai încredere. Încrederea depinde mult și de motivație. Poți avea încredere în ceea ce faci, dar fără să simți pacea interioară - dragostea de sine. 

Până nu vei începe sa te iubești și să te respecți, nu vei putea avea o poziție satisfăcătoare în societate. Mulți cred că după ce vor atinge anumite înălțimi, o anumită poziție socială, vor începe să se respecte. Nu. Nu vor începe nici atunci. Nu există înălțime de la care începi să te iubești. Stima și dragostea de sine începe acum și aici, necondiționat. Programele mele au la baza psihologia dragostei și stimei de sine. Am lucrat cu mii de femei și am remarcat lucruri esențiale. Femeia care nu se iubește și nu are demnitate personală poate atinge înălțimile propuse prin sacrificiu și luptă, dar în esență rămâne persoana care nu se iubește, nu se acceptă, simte mereu neliniște, nu trăiește în armonie și echilibru și are frica acută de a fi criticată.Toate astea se află cu ea, acolo, la înălțime… Am văzut foarte multe femei care se subestimează, nu se apreciază la justa sa valoare și exagerat de puține care au acea încredere în sine. Încrederea în sine este o componenentă a dragostei de sine.  Dragostea de sine este formata din:

Încrederea în sine 

acceptarea de sine

admirația de sine 

Iubirea sinceră implică grijă, respect, responsabilitate și cunoaștere. Aceste lucruri trebuie sa ti le oferi in mod constant. De foarte multe ori noi avem grijă de cei din jur mai mult decât de noi înșine, dar asta nu înseamnă că-i iubim. Iubirea adevărată o poate dărui din prea plinul său doar persoana care se iubește. 

La aceasta întrebare voi raspunde printr-o serie de articole. Până ajungem la tehnici, trebuie sa știm ce avem de corectat. 

Dacă îți dorești să amplifici stima de sine, demnitatea personală, încrederea în sine, să-ți găsești unicitatea,  te aștept pe 11 aprilie la training-ul transformațional “Femeia Regina”. Pentru mai multe detalii accesează linkul https://artadeafifemeie.ro/eveniment/training-femeia-regina-2/

 

a mai scris și

Modifică setările cookies