Femeia de azi este bărbatul în rochie? Care este testul feminității


Ne plac contrariile și tocmai din aceste contrarii se naște și iubirea. Parcurge pas cu pas istoria și vei vedea că bărbații întotdeauna au fost atrași de femeia frumoasă, romantică, iubitoare și blândă. O simțeau exact opusul lor. Este esența la care ar trebui să te întorci de fiecare dată pentru a-ți salva iubirea. Și itinerariul acesta e chiar o călătorie plăcută spre tine însăți!


Când mă gândesc la Ea și El și la toate încercările prin care trec împreună, îmi vine în minte o poveste simpatică: Se spune că odată, demult, privind prin telescoapele lor, marțienii le-au descoperit pe venusiene. Simpla lor vedere le-a trezit sentimente pe care nu le mai încercaseră până atunci. S-au îndrăgostit la prima vedere de ele și nu mult le-a luat până au inventat călătoriile spațiale spre Venus. Venusienele i-au primit pe marțieni cu brațele deschise. Sufletele lor s-au deschis pentru o iubire pe care nu o mai cunoscuseră niciodată. Ani de zile au trăit în dragoste și armonie până când au venit pe Pământ și, atât marțienii, cât și venusienele au uitat că proveneau de pe planete diferite și era normal să se deosebească… Și, din acea zi, bărbații și femeile au intrat în conflict… așa descrie autorul John Gray primele relații dintre bărbați și femei în cartea Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus.

Și tot așa am putea descrie și relațiile noastre. Uităm adesea deosebirile dintre noi, cum ar trebui să fie femeia, care este rolul ei sau cum ar trebui să fie bărbatul și care este misiunea lui. Ne place ca atunci când vrem să obținem ceva să nu mai respectăm rolurile. Fără să vrem, uităm de rolul nostru și intrăm în altul, cel al femeii-bărbat. Ne place să ne duelăm, să câștigăm. Însă cum rămâne cu acea femeie frumoasă, blândă și iubitoare de pe Venus de care s-a îndrăgostit bărbatul?

Testul feminității

Încet-încet putem pierde esența luată de pe Venus. Și descoperim, într-o zi, în oglindă, că femeia de azi este bărbatul în rochie, iar acest lucru se întâmplă pentru că ea, reprezentanta sexului frumos, nu este atentă la interiorul său. Uită de contactul cu sinele și cu ceea ce simte cu adevărat, cu dorințele sale. Nu mai este în contact cu esența sa feminină.
Din păcate își asumă din ce în ce mai multe responsabilități și uită că, pentru a avea o relație armonioasă cu un bărbat, trebuie să fie ambasadorul sexului frumos.
Excelează poate în bucătărie, în curățenie, în navigarea pe net, lucrează în diferite domenii, conduce mașina, sare repede în jobul de mamă, iar feminitatea rămâne adesea pe ultimul plan. Și e chiar acel test important pe care ar trebuie să-l treacă cu brio în fiecare zi, pentru a da tonus relației. Dar amână totul pentru o dată neștiută.


Și totuși, cum ajungem la iubire?
De pe Venus, femeia a venit romantică, iubitoare, blândă. Misiunea femeii pe Pământ este de a dărui dragoste. Ea generează iubire în centrul energetic al inimii (dacă nu are blocată această zonă) și o dăruiește în Univers. Menținând această esență și respectând misiunea ei, femeia chiar poate armoniza totul în jurul său. Și iubirea în relație poate veni de la sine, fără a fi îndelung așteptată sau implorată.


Contrariile se atrag și se iubesc


O poveste de iubire are nevoie de doi și de acele deosebiri care vin să se completeze atât de bine una pe alta. Dacă femeia este romantică, blândă și iubitoare, bărbatul, partenerul său pe scenă, are o altă misiune. Dragostea lui se manifestă prin grijă și responsabilitate față de femeie. Bărbatul dacă iubește îi oferă femeii statut de soție și își asumă responsabilități pentru familie. Bărbatul nu are centrul activ, inima. Zona lui de putere este plexul solar care este și centrul voinței. Noi cerem de la ei să ne ofere din inimă, să se dizolve în dragostea noastră, ceea ce nu este corect. De fapt, cerem de la ei să funcționeze pe pol feminin. Dacă vorbim de comunicarea energetică între bărbat și femeie, femeia dă din inimă având acest centru activ și bărbatul primește, având centrul inimii pasiv. Femeia este cea care produce și are grijă de dragostea în cuplu. În schimb, centrul voinței la femeie ar trebui să fie pasiv, pentru a-l lăsa pe bărbat să fie activ și responsabil de familie. Asta înseamnă dragostea unui bărbat. Și este esențial să înțelegi și să accepți diferențele dintre voi doi, pentru a avea armonie în relație.

Din păcate, realitatea bate orice poveste. Femeia contemporană este de multe ori mai responsabilă decât bărbatul. Inversează adesea rolurile… Asta nu înseamnă că ea nu trebuie să facă bani și mulți bani, dar banii feminini ar trebui să fie făcuți din plăcere, satisfacție și creativitate. Varianta ideală este atunci când femeia face bani din “vreau” și nu din “trebuie”.
 
Feminitatea se învață pas cu pas

Poate că e momentul să dăm contur acestei variante ideale, să ne întoarcem la esența venusiană și să venim cu acea doză de femininitate de care relația noastră are nevoie. Femeia nu învață să fie feminină, ea doar își aduce aminte.
Femeia are nevoie să se conecteze la esența sa, la adevăratele sale dorințe, la unicitate și la încrederea în sine. Doar așa ea se va afla mereu în starea de resursă.  Feminitatea este starea de fericire a femeii care se dobândește prin relaxare în primul rând și prin starea de plinătate. Puterea femeii stă ascunsă în energia sa ne eliberată. Dar o eliberăm prin relaxare și doar în cazul în care o avem amplificată. Ca să fii fericită trebuie să te afli într-o anumită stare și aici ne vin în ajutor tehnicile de life-management feminin. Ca să fii neferictă, nu trebuie să faci nimic. Se spune că feminitatea ( care însemană fericirea) este doar alegerea interioară a femeii.  Practcicile energetice feminine ( cum se numeau pe vremuri), adică tehnicile de life- management feminin se adresează femeilor care au deschidere către cunoaștere, care vor o viață armonioasă, echilibrată și plină de fericire.


Feminitatea ar trebui să fie un proiect al vieții pentru fiecare femeie din care ea va desprinde  lecții foarte importante precum:
•    Acceptarea de sine
•    Dragostea de sine
•    Demnitatea personală
•    Senzualitatea
•    Încrederea
•    Relaționarea în cuplu
•    Relațiile dintre părinți și copii
•    Creșterea energiei vitale
•    Creșterea libidoului
•    Misterele puterii feminine
•    Tainele tinereții
•    Stilul personal
•    Eleganța vieții de zi cu zi
•    Libertatea în a se manifesta
Alege sa fii fericita!

 

Foto: Profimediaimages.ro
 

Trending Review cu Daragiu 

a mai scris și

Modifică setările cookies