Femeia Pandora poți fi chiar tu. Contează cu ce daruri te răsfeți


Unul dintre cele mai plăcute momente este cel în care El te remarcă pentru frumusețea ta exterioară. Când, pe ascuns, primești priviri admirative, așa cum grecii o admirau pe frumoasa Pandora, femeia înzestrată cu toate darurile.


Însă Pandora, dincolo de frumusețea fizică, era înzestrată și cu frumusețe interioară, acel dar, care, de multe ori, se reflectă pe chipul tău.

Este locul unde merită să lucrezi pentru a armoniza lucrurile. Pentru asta, în fiecare zi ar trebui să ai o înțelegere cu tine însăți: să-ți cauți echilibrul și să-ți cultivi starea de bine. Descoperă pas cu pas cum îți poți dărui acea stare de plăcere și de relaxare, esența feminității tale. 

Poți începe extrăgând esența din povestea Pandorei, femeia pe care zeii au înzestrat-o atât cu frumusețe fizică, cât și cu frumusețe interioară: 

Într-o zi s-au adunat toți zeii greci la cea mai mare întâlnire a momentului și au decis să trimită pe pământ un reprezentant al binelui: Femeia. Atunci au creat femeia ideală, femeia înzestrată cu toate darurile. Femeia care fascinează, femeia iubitoare. Femeia cu emoția, femeia atrăgătoare care are absolut toate darurile unei femei. Atena a înzestrat-o cu înțelepciune, Apollo - cu talent muzical. Afrodita i-a oferit frumusețe, senzualitate și forme. Hefaistos i-a modelat chipul și corpul din pământ și apă. Au numit-o Pandora - femeia înzestrată cu toate darurile. 

Calitățile Pandorei sunt expresia feminității, acea stare de flexibilitate și de relaxare pe care El își dorește să o găsească în relația cu tine. De multe ori însă îmbraci hainele energiei masculine și simți că ai avea nevoie de o revenire pe drumul esenței tale feminine. Poți face o experiență plăcută din această călătorie spre tine!

Relaxarea dă contur feminității tale

Rezervă-ți câteva momente pentru a sta cu tine însăți și pentru a conștientiza cât de important este să fii relaxată. Poți împrumuta chiar o practică din mindfulness: să-ți folosești atenția în mod intenționat, ca pe un reflector cu lumină caldă, pe care să-l îndrepți când spre tine, când spre exterior.

Conștientizează când tensiunea este prezentă în corpul tău. Este cea care de multe ori nu te lăsa să trăiești în plăcere și în satisfacție. Când ești tensionată produci hormonii stresului: cortizol și adrenalină și, în momentul în care produci acești hormoni, nu mai poți menține echilibrul în corp între energia feminină și cea masculină și te confrunți cu un dezechilibru hormonal. Bărbatul simte femeia tensionată, pentru că are un „miros” specific de testosteron. De aceea este important să te relaxezi. Să conectezi la esența ta pentru liniște, echilibru, relaționare și să produci hormonii feminini. 

Femininitatea ta stă în echilibrul tău hormonal 

Poate nu ai stat să conștientizezi, dar hormonii îți ghidează viața. Starea ta interioară depinde foarte mult de hormoni. Și poți contribui la producerea hormonilor feminini prin practici energetice feminine.

Estrogenul răspunde de silueta ta. El are grijă ca grăsimea din corp să se așeze acolo unde trebuie. Contează însă să fie bine dozat. Dacă ai mai mult estrogen decât trebuie este posibil să te confrunți cu țesut adipos în zone în care nu-ți dorești să-l ai. Mai important este să vezi partea plină a paharului, estrogenul este cel care te ajută să fii lubrifiată. 

Cum poți produce mai mult estrogen?

Estrogenul se produce din colesterol și tot ceea ce trebuie să faci este să alegi acele alimente care sunt recunoscute pentru creșterea colesterolului: 

gălbenușul  

cașcavalul mai gras

smântâna

peștele gras: somonul

boabele de linte

Testosteronul 

Produci poate mai mulți hormoni masculini decât feminini și aceasta este una dintre principalele probleme pe care le întâmpini zilnic. Te poți recunoaște ușor în această scurtă descriere? Ești femeia din business, responsabilă, ești femeia care are bani, carieră, poziție socială și prestigiu. Toate aceste trăsături arată că ai un nivel ridicat de testosteron. Și de aici pot decurge și probleme de fertilitate, de relaționare sau te poți confrunta cu un dezechilibru psiho-emoțional. 

Vestea bună este că poți transforma testosteronul în estrogen. Cu ajutorul băuturilor din flori de tei sau a celor din hamei, din care se produce și berea. O alegere inspirată este și berea cu vișine. 

Progesteronul

Dacă nivelul acestui hormon este scăzut, poate genera inflamații ale organelor genitale. De aceea, este important să ai grijă de echilibrul progesteronului în corpul tău. Dieta este cea te poate ajuta. Include în alimentația ta săptămânală avocado, nuci, zmeură, carne de pui, pește, ouă - alimentele feminine care ar trebui să existe în casa ta. Diminețile le poți începe adăugând cardamon în cafea, „Regele condimentelor”, așa cum mai este supranumit în India, cu efecte minunate în producerea progesteronului. 

Iubește-te și te vei simți iubită 

Un echilibru hormonal bun te ajută să emani iubire în jurul tău și să atragi iubire. Ai observat însă că atunci când ai o dragoste nesfârșită de dăruit simți parcă că aceasta vine din dragostea de sine? Pentru a contura mai bine dragostea de sine, este esențial să faci distincția dintre stima de sine și dragostea de sine. Stima de sine este puterea ta, energia ta, legătura cu divinitatea, dar dragostea de sine este o emoție. Chiar dacă ai stima de sine dezvoltată poți să nu te iubești. Să fii cea care se critică. Vestea bună este că dragostea de sine se amplifică. În momentul în care trăiești în relaxare, în plăcere, în echilibru, vei simți această dragoste de sine. Și o poți manifesta zilnic, prin acele momente pe care ți le dăruiești, prin atenția pe care o oferi corpului tău. 

Momentele zen în care îți amplifici feminitatea

Cel mai bun moment pentru a da contur feminității tale este de la 5 până la 7 dimineața. Este timpul ideal pentru a medita, pentru a da formă gândurilor tale. 

Este momentul bun în care poți practica ritualurile de dimineață, dovada dragostei tale de sine. Spune-mi, cum îți începi ziua, iar eu îți voi spune dacă te iubești sau nu. Cel mai important este să fii generoasă cu tine, să-ți acorzi dimineața cu 5-10 minute mai mult. Să-ți lași timp să savurezi micul dejun și cafeaua. Pentru că Tu ești autoarea propriei vieți, tu ești specială. 

Practica care te ajută să echilibrezi și să amplifici energia feminină se numește zâmbetul interior. Este zâmbetul Monalisei. În timp ce faci exerciții de respirație, vizualizează zâmbetul Monalisei. Zâmbește asemenea ei, doar în colțurile buzelor. Zâmbește larg în sufletul tău. Această practică este un mister al puterii feminine. Și te va ajuta din plin. Vei observa că bărbatului din viața ta îi place emoția pe care o dai în relația voastră. Emoția autentică, emoția feminină are un efect minunat asupra lui. 

Acordă-ți timp pentru a relaxa umerii. Toată tensiunea ta, toate responsabilitățile se adună în această zonă. De aceea, este important să miști umerii și să faci exercițiul acesta nu numai dimineața, ci și în timpul zilei. Să acorzi atenție mâinilor care sunt prelungirea sufletului tău și cele care lasă emprenta ta energetică. 

Respirația abdominală este o altă practică care te ajută să-ți începi ziua cu energie. Calmează zona suprarenală, te relaxează și chiar îți dă sentimentul că întinerești. Rezervă pentru ea 6 minute dimineața și 6 minute seara.

Pe lângă ritualurile pe care merită să le strecori în agenda ta matinală, acordă atenție și vestimentației. Alege pantalonii doar de două ori pe săptămână și poartă mai mult fustele sau rochiile în formă conică care-ți oferă feminitate și au și o semnificație sacră. Cu cât sunt mai largi în partea de jos, cu atât primești mai multă energie de la Pământ, pe care o stochezi în corpul tău. Lenjeria intimă este un alt detaliu important, care merită toată atenția ta. Contează să fie din materiale naturale, moi care să-ți confere o stare de bine. Toate aceste aspecte sunt importante și te ajută să atingi orgasmul vaginal - orgasmul adevărat, feminin. Să radiezi de fericire. Acea stare pe care îți dorești să o vezi și în oglindă. Și chiar ar trebui să faci un ritual din a te privi mai mult în oglindă. 

Oglinda este elementul apei, este simbolul energiei feminine. În momentul în care te uiți în oglindă și îți place ceea ce vezi, simți emoția, echilibrul și simți că ieși cu încredere din casă. Transmiți o altă informație. Oamenii cred despre tine ceea ce crezi tu despre tine. O astfel de experiență te încarcă atât și emoțional, cât și energetic. Și merită să o repeți zilnic pentru a avea mai mult vibe în relația ta. 

Lasă energia feminină să vină natural în viața ta. Misiunea ta este doar să te cunoști. Să fii femeia care simte, dând la o parte tot ceea ce te încarcă. Asemenea Pandorei care a simțit că e momentul să deschidă cutia și să lase acele lucruri mai puțin plăcute să iasă în lume. A rămas însă cu un dar: speranța. Tu poți păstra starea de bine și relaxarea, esența feminității tale.

Toate practicile care-ți dau o stare de bine și te ajută să dai contur feminității tale le poți descoperi în cadrul webinarului Pandora - Femeia înzestrată cu toate darurile.  Cum poți deveni femeia înzestrată cu toate darurile asemeni Pandorei? Ce înseamnă sa fii femeia ideală? Cum identifici tipologia lui și, mai ales, ce poți face tu, ce calități merită să-ți pui în valoare, pentru a relaționa mai bine cu el? Sunt doar câteva dintre întrebările la care vom găsi răspunsul împreună. 

Foto; Shutterstock

Întrebarea Mesei Rotunde - Roxen: „Nu m-aș întoarce la iubitul meu”

 

 

 

a mai scris și

Modifică setările cookies