"Mă simt mai în siguranță în Italia decât în România". Ce mi-a povestit un român din țara cea mai afectată de coronavirus din Europa


În plină pandemie de coronavirus, românii care sunt în principalele „focare” europene sunt calmi. „Mă simt mai în siguranță în Italia decât în România”, mi-a mărturisit Irinel Manea, un fost coleg de generală și vecin de bloc, care acum locuiește într-un orășel de lângă Florența - Montelupo. 


Spune asta deși pe 17 martie în Italia s-au semnalat peste 17.000 de cazuri de coronavirus, cu un total de peste 2000 de decese, iar presa internațională scrie că medicii italieni nu mai fac față, iar spitalele sunt neîncăpătoare.

Cu toate astea, „oamenii nu își arată disperarea”, povestește Irinel, unul dintre puținii locuitori din Montelupo care încă merg la job. El are chiar două locuri de muncă, însă acum merge doar la unul: este antrenor de fotbal și șofer pe un camion. Spune că străzile sunt pustii.

Am stat ieri un pic de vorbă cu Irinel la telefon și iată ce mi-a povestit:

"Eu personal nu cunosc pe nimeni care să fi luat coronavirus. Oricum, în ciuda numărului mare de infectați și de decedați, mă simt mai în siguranță în Italia decât în România. Locuiesc la 14 km de Florența, într-un orășel numit Montelupo. De când a început epidemia de coronavirus, lucrurile sunt un pic diferite față de obicei. Oamenii nu mai au voie să iasă pe stradă fară un motiv întemeiat, trebuie să aibă la ei un document care să le permită această ieșire din carantină. Dacă merg la serviciu, trebuie să aibă specificat traseul parcurs și intervalul de timp. Ai voie să ieși la farmacie sau la cumpărături. Mai sunt deschise și băncile și poșta", spune Irinel Manea pentru mamapentrudoi.ro.

Citește continuarea și vezi ce spun și românii din Germania, altă țară cu mii de cazuri de coronavirus, pe www.mamapentrudoi.ro.

 

 

a mai scris și

Modifică setările cookies