"Persoana mea" e un concept înțeles de mine în ani și simțit cu adevărat în perioada asta! Tu ai așa ceva?


În seria Grey’s Anatomy, pe care am urmărit-o pînă acum câțiva ani, încă din primele episoade apărea conceptul de “my person”. În românește “persoana mea”


Era, în scenariul filmului, în cazul personajului principal, Meredith Grey, cea mai bună prietenă a ei. Pentru că era în primele episoade, m-am întâlnit cu acest termen, la nivel teoretic, acum mulți ani. La nivel practic, adică sufletesc, deși am considerat mereu că #oameniisuntpoveste și deși chiar am o persoană pe care o numesc așa, eu cred că am început să înțeleg conceptul abia în ultima perioadă.
 

AM FĂCUT MEREU PARTE DIN CATEGORIA PE CARE PSIHOLOGII O NUMESC “ INTROVERTITUL-EXTROVERTIT – SAU AMBIVERT.
 
Adică sunt acel om care vrea sa te îmbrățișeze și să fie luat în brațe, dar și persoana care are nevoie de momente în care să trântească ușa în nas, și la propriu și la figuat, unei lumi întregi! Inclusiv celui pe care ieri l-a îmbrățișat, fără nicio legătură cu omul în cauză.  Sunt acel timid incurabil care uneori devine centrul de atenție al unui grup, îi face pe toți să râdă sau să fie atenți, deși cu două zile înainte voia să fie invizibil(ă). Sunt omul care uneori își găsește energia de la alții și prin alții, dar are nevoie ca de oxigen să stea și cu sine. Mult timp nu m-am înțeles și m-am crezut defectă, acum ceva ani am descoperit însă conceptul, iar în perioada asta de pandemie, l-am priceput și l-am interiorizat.
 
CITEȘTE MAI DEPARTE PE parfumdefemeie.ro 
FULLSCREEN
blog
  • /

a mai scris și

Modifică setările cookies