Proviziile pentru o eventuală calamitate. Lista de alimente în caz de urgență


O să vă prezint deci o listă de 35 de alimente în caz de urgență -  calmitate, dezastru natural, cutremur etc , recomandată de specialiști.


1. Apă plată și apă minerală. Ok, apa nu este “de mâncare”, însă nu poți supraviețui fară ea, așa că e pe locul 1 pe orice listă.

2. Lichide conservate. Orice compot e bun – ananas, piersici, caise. Compoturile sunt hrănitoare și te hidratează în același timp. Poți pune pe listă și lapte condensat, lapte de cocos, de soia sau de orez.

3. Lapte praf sau UHT. Rezistă destul de mult și nu e nevoie să le tii neapărat în frigider. Pe listă am găsit și pudră de ouă, dar dacă nu vine chiar apocalipsa, prefer să cumpăr ouă “normale”.

4. Brânzeturi tari, maturate, cu înveliș de ceara. 

5. Batoane proteice și băuturi proteice. Unele sunt și îmbogățite cu vitamine, deci ar putea fi o soluție pentru cine consumă așa ceva.

6. Cărnuri deshidratate sau conservate. Sau pește.

7. Băuturi delicioase pentru un… moral ridicat   Dacă tot ești în carantină și ești panicat, măcar să ai ceva care să îți ridice moralul: o cafea, o ciocolată caldă, un ceai bun.

8. Ulei și unt.

9. Faină, mălai, pâine.

10. Cereale: porumb, orez, grâu, secară etc. Sunt o sursă excelentă de nutrienți și minerale și în plus sunt și sățioase.

Vezi celelalte 25 de alimente de pe lista de urgență  pe www.mamapentrudoi.ro.

 

a mai scris și

Modifică setările cookies