Româncă din Suedia, despre Covid-19: „Măsurile de precauție sunt un pic cam relaxate”


Autoritățile suedeze încearcă, în aceste zile, un experiment periculos pentru propriii cetățeni în fața Covid-19. Da, este părerea mai multor state europene, dar și opinia subiectivă a unui om crescut cu multe spaime.


Suedia are azi cea mai relaxată viziune despre măsurile de protecție împotriva Covid-19 și toată lumea așteaptă să vadă dacă va funcționa.

Școlile sunt în continuare deschise, restaurantele nu și-au încetat activitatea fiindcă economia trebuie să livreze, oamenii ies în natură, mai ales în weekend. Totuși, autoritățile au încurajat munca de acasă, dacă e posibilă, au interzis evenimentele cu mai mult de 50 de persoane, au recomandat evitarea călătoriilor inutile și au luat măsuri ferme pentru protejarea persoanelor vârstnice.

Cu sufletul la gură trăiesc și românii din Suedia, iar pe doi dintre ei îi cunosc personal. Irina și Bogdan trăiesc de 10 ani la circa 30 km de Uppsala și la 70 km de Stockholm. Locuiesc într-o casă, lucru neobișnuit pentru circa 50% dintre suedezi, care stau în garsoniere sau alte tipuri de locuință cu o cameră. 

Chiar și ei se miră de măsurile extrem de relaxate ale autorităților suedeze în această perioadă.

Noi, ca și mulți suedezi, considerăm măsurile de precauție un pic cam relaxate pentru situația de acum. Stațiunile de schi au rămas deschise, deși se știe ce s-a întâmplat în Italia și mulți nu vor să renunțe la vacanța lor de Paște”.

Citește continuarea pe www.danbrumar.ro!

Foto: Getty Images

a mai scris și

Modifică setările cookies