5 motive pentru a incorpora whiskey în reţetele tale


Cuprinzând un amestec de arome, whiskey-ul este un ingredient versatil, care poate oferi o notă originală preparatului tău. Folosirea whiskey-ului ca ingredient în mâncare este destul de nouă, însă noi îţi oferim 5 motive pentru a te convinge că acesta te va face să devii un expert în bucătarie.


Băutura este echivalentul sării în bucătarie - evidenţiază dulcele în deserturi, aromele produselor afumate şi a celor de mare. 

Whiskey-ul intensifică aromele din mâncare

Aromele preparatelor tale preferate pot fi evidenţiate considerabil, deoarece procesele de fermentare a malţului, de distilare şi de maturare permit whiskey-ului să preia o gamă diverse de arome- de la cele lemnoase datorate butoaielor de stejar în care este preparat, la notele dulci ale malţului. Acestea se intensifică mai mult odată cu gătirea preparatului, pentru ca gustul mâncării să fie unul bogat şi pronunţat.

Poate reinventa un preparat tradiţional

După ce alcoolul se evaporează din whiskey, vei rămâne cu un mix de arome intense şi complexe cu ajutorul cărora poţi deveni creativ în bucătarie. Astfel, poţi complementa şi oferi un element de noutate preparatelor tradiţionale fără ca rezultatul să fie un gust copleşitor. Acest lucru iţi permite să urmezi reţeta originală şi, în acelaşi timp, să îţi demonstrezi propria creativitate şi talentul care ar putea să-i impresioneze pe cei dragi.

Poţi prepara sosuri extraordinare

Fie că eşti în căutarea aromelor de caramel sau a celor mai sărate,  sosurile cu whiskey pot fi folosite pentru a crea diferite sosuri ce îti pot scoate preparatul din anonimat. Fie că pregăteşti un sos pentru a turna în abundenţă peste un turn de clătite, fie unul pentru o friptură gătită perfect sau un sos de ciocolată pentru churros, băutura este elementul care îi va face pe toţi cei ce îţi gustă preparatele să întrebe care este ingredientul tău secret.

Deserturile sunt îmbunătăţite

Adaugă puţin whiskey desertului tău pentru a-i oferi o aromă bogată şi pentru a scoate în evidenţă notele dulci, fructate. Este recomandat să foloseşti whiskey-uri maturate în butoaie speciale de stejar, realizate din lemn cu note dulci deoarece whiskey-ul îşi extrage o mare parte din aromă din recipient.

Acompaniază perfect carnea

Atunci când vine vorba de whiskey, carnea roşie este cea mai bună alegere pentru diferite combinaţii. Alcoolul poate fi folosit de la încă de la procesul de conservare al cărnii, deoarece acesta evidenţiază amestecul subtil de condimente în carne. Pentru a pregăti cele mai bune preparate de carne, recomandăm folosirea whiskey-ului atât pentru gătit, cât şi pentru a savura într-un pahar alături de mâncare.

FULLSCREEN
5 motive pentru a incorpora whiskey în reţetele tale
  • /


related posts