(P) 5 trucuri: Cum să îți prepari cafeaua acasă


Mirosul de cafea îți trezește toate simțurile, dar cea mai bună cafea va fi întotdeauna cea preparată acasă. 

Tag-uri: #trucuri #cafea

Fie că alegi să o savurezi pe balcon sau în drum spre birou, cafeaua trebuie să aibă un gust desăvârșit și să te încarce cu energie pozitivă.

Dacă ai încercat de multe ori să atingi gustul suprem al cafelei, însă nu ai reușit, probabil că nu ai făcut lucrurile așa cum trebuie. Îți prezentăm 5 trucuri pe care le poți folosi pentru a prepara cea mai bună cafea chiar la tine acasă. Și dacă nu ne crezi, încearcă-le chiar tu.

 

1. Folosește apă de calitate

Apa este un element foarte important în procesul de preparare al cafelei, motiv pentru care calitatea acesteia poate schimba și calitatea cafelei. În cazul în care apa de la robinet are un miros sau un gust aparte, încearcă să nu o mai folosești la cafea. Poți instala un filtru de apă chiar sub robinet sau încearcă apa îmbuteliată. În acest fel vei putea experimenta adevărata savoare a cafelei de calitate.

 

2. Găsește raportul perfect între cafea și apă

Chiar dacă este indicat un raport de 1:15 cafea-apă, depinde foarte mult de intensitatea pe care vrei sa o simți în momentul în care bei cafeaua. Dacă o preferi mai tare poți pune 2 măsuri la 15 de apă. Poți experimenta aceste lucruri, iar la final să rămâi cu opțiunea care îți place cel mai mult.

 

3. Cafeaua proaspăt măcinată face diferența

Dacă ești fanul unui espresso făcut în casă, alege întotdeauna cafea boabe pentru espresso. Vei vedea că aroma boabelor proaspăt măcinate te va fascina, iar gustul cafelei va fi unul cu totul nou. Același lucru este valabil și pentru alte tipuri de cafea. Cafeaua gata măcinată din comerț își pierde din intensitate în momentul este măcinată și împachetată, iar în momentul în care o deschizi pierde din ce în ce mai mult.

 

4. Nu folosi apă mult prea fierbinte

Chiar dacă are nevoie de apă fierbinte, apa nu trebuie să clocotească. În cazul în care faci o cafea la ibric, ține minte să pui cafeaua în apă imediat ce a început să fiarbă și oprește focul. Amestecă bine cafeaua măcinată în apă și las-o 2-3 minute până se dizolvă o parte din ea. De asemenea, nu o lăsa prea mult în ibric. Poate căpăta o aromă destul de amară și se va răci mai greu.

 

5. Întreține aparatul de cafea

În cazul în care ești unul dintre norocoșii cu aparat de cafea chiar la el acasă, ține minte că acesta nu se folosește doar la cafea, ci mai trebuie și curățat. Filtrele sale se pot murdări prin depunerile ce se acumulează, iar nivelul său de funcționare poate scădea.

De asemenea, nu este sănătos să folosești un aparat de cafea murdar. Vei vedea că după ce îl cureți vei avea parte de o cafea nemaipomenită.

Dacă până acum nu ai ținut cont de aceste aspecte atunci când ai preparat cafeaua, începe să faci asta chiar de acum. Vei vedea că este chiar o artă să faci o cafea bună și te vei bucura de reușita ta. Apă de calitate, cafea de calitate și puțină atenție, cam de atât ai nevoie pentru a savura o cafea bună la tine acasă.

related posts

Modifică setările cookies