Ai comis-o? Cum sa dregi “busuiocul” in bucatarie. Solutii pentru cele mai frecvente greseli de gatit


Nu arunca la cos maioneza taiata ori zacusca sau tocanita care s-a lipit de fudul vasului de gatit. Chiar si pentru prajiturile necoapte in interior exista solutii. Iti spune Jessica Zamfir, castigatoarea sezonului 3 Masterchef.


Mi s-a taiat maioneza, cum o dreg?

Pui intr-un alt recipient curat doua linguri din maioneza taiata si adaugi doua linguri de apa rece, treptat, in timp ce amesteci energic. O sa vezi cum se "leaga" din nou compozitia! Apoi, adaugi putin cate putin din maioneza taiata pana reusesti sa o incorporezi pe toata! 

Se poate sa ai aceiasi  problema ca si la maioneza atunci cand vrei sa faci un ganache de ciocolata. Ganachul de ciocolata este o crema des folosita in pregatirea prajiturilor. Se obtine din ciocolata si frisca. Ei bine, daca se taie, foloseste acelasi truc de mai sus si succesul e garantat. 

Mi s-a lipit mancarea si are gust de afumat, ce fac?

Imediat ce realizezi ca s-a lipit, o treci repede in alt vas fara sa atingi arsura de pe fundul vasului de gatit. O pui din nou pe foc (de data asta ai grija ca flacara sa fie mica) si ii mai pui o ceapa cruda, intreaga, pe care o scoti la final. Acea ceapa va absorbii tot gustul de afumatura si mancarea o sa fie cum ti-ai dorit. Poti inlocui ceapa cu un cartof intreg crud sau un morcov daca ti se pare ca nu e potrivita preparatului tau.

Pandispan copt pe exterior, iar in interior coca…

Nu-i panica! Trebuie sa cobori cu cel putin 30 de grade temperatura cuptorului,sa acoperi cu o hartie de copt un pic umezita pandispanul si sa mai ai rabdare inca 10 minute - o sa vezi ca ai reparat  greseala. Iar pe viitor incerca sa nu ai mai mult de 180 grade Celsius in cuptor cand coci ceva asemanator.

related posts

Modifică setările cookies