Borsul pudra - ingredientul care iti face ciorba mai gustoasa


Ciorba de miel este unul dintre preparatele traditionale de pe masa de Paste a romanilor. Unul dintre ingredientele sale de baza, care ii confera gustul savuros si autentic, este borsul. Acesta are o multime de beneficii pe care va invitam sa le descoperiti. 


In bucataria romaneasca, ciorba este aproape nelipsita de la masa de pranz, iar borsul este unul dintre ingredientele esentiale din reteta, care se regaseste in majoritatea gospodariilor. Datorita bogatiei legumelor gustoase de la noi, a altor ingrediente de buna calitate (carne, smantana) si a verdeturilor aromatice, ciorbele noastre sunt foarte variate, sanatoase si hranitoare. Mai mult, fiind destul de usor de preparat, ciorba se afla pe primele pozitii pe lista de preferinte culinare ale romanilor.  

Ciorba poate fi chiar preparatul-vedeta la o masa festiva pe care o organizezi in zilele de sarbatoare. De exemplu, pentru masa de Paste, ciorba de miel este traditionala. Pentru a obtine gustul sau autentic acrisor, nu uita sa folosesti un ingredient esential – borsul. O solutie practica si mereu la indemana este borsul deshidratat, sub forma de pudra. Acesta contine toate acele ingrediente sanatoase din borsul clasic (acid lactic, tarate, porumb etc.), un amestec de legume si ierburi aromatice si are avantajul de a nu dilua ciorba.

Datorita formulei pudra, acest tip de bors ofera ciorbei mereu acelasi gust acrisor si fin, fara a suferi modificari odata cu trecerea zilelor. Pe langa toate acestea, cel mai mare avantaj al borsului pudra este ca te ajuta sa prepari, dintr-un singur plic, un numar mare de portii, fiind eficient si economic.

Convinge-te de beneficiile borsului pudra si pregateste la masa de Paste aceasta Ciorba de miel:

Ingrediente

Carne de miel- 1000g

Ceapa- 2

Morcov- 2

Telina- 1

Ceapa verde- 2leg

Orez - 200g

Leustean- 1leg

Patrunjel (legatura)- 1leg

Bors pudra- 60g

Ulei de floarea soarelui- 40ml

Apa- 2000ml

        Cum se prepara

Morcovii, telina si ceapa se curata, se taie marunt, se calesc in ulei si se pun la fiert in 2 l de apa. Separat carnea de miel se portioneaza, se spala, se opareste si se spala din nou.

Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga carnea si orezul si se continua fierberea inca 15 minute.

Separat ceapa verde se spala, se curata, se taie marunt, se inabusa in ulei si se adauga in oala cu carne impreuna cu 60g de bors pudra si se fierbe 5 minute.

Se opreste focul si se adauga leusteanul si patrunjelul curatat, spalat si taiat marunt. Borsul se serveste cu verdeata taiata marunt deasupra.

Folosind borsul pudra, obtii gustul perfect al ciorbei facute in casa, zi dupa zi, farfurie dupa farfurie.

Citeste mai multe retete gustoase pe www.retetaperfecta.ro. 

  • Borsul pudra - ingredientul care iti face ciorba mai gustoasa

related posts

Modifică setările cookies