Cum se prepara corect o friptura. Cele mai frecvente greseli pe care le poti face cand gatesti carne


Pare simplu, dar o friptura nu e atat de usor de pregatit! Multe comitem, fara sa ne dam seama, cateva greseli esentiale cand gatim cel mai iubit fel de mancare. Iata cum ar trebui sa procedam si ce greseli ar trebui sa evitam.


Iata unde poti sa gresesti si, mai ales, cum poti sa corectezi erorile de pregatire ale unei fripturi perfecte.

Decongelezi carnea in apa calda sau pe blatul din bucatarie. Pentru ca esti nerabdatoare sa gatesti, apelezi de multe ori la aceasta metoda crezand ca vei accelera procesul. Procedand astfel, te expui unui pericol de santate inutil. Este suficient ca temperatura bucatii de carne sa atinga 4 grade Celsius ca sa inceapa sa dezvolte bacterii periculoase. Cea mai simpla, mai eficienta si mai putin periculoasa metoda este sa lasi carnea sa se decongeleze in frigider.

Portionezi carnea la temperatura camerei. Daca ai nevoie de felii subtiri de carne sau de bucatele mici, nu o lasa sa se decongeleze complet. Se va taia mult mai usor in momentul in care este inca putin inghetata.

Tai friptura imediat ce ai gatit-o. Este foarte important sa lasi friptura sa se raceasca pentru cateva minute. Asta va ajuta sucurile sa se distribuie uniform in interiorul bucatii de carne. Daca ai bucati mici de carne rosie sau carne de pui, este suficient ca fripura sa stea 5 minute. In cazul unui curcan intreg este nevoie chiar si de o jumatate de ora.

Citeste restul trucurilor pe www.foodstory.ro.

related posts