Cum să devii un blogger de cooking cunoscut. Transformă-ți pasiunea într-o sursă de venit


Dacă ai un bebeluș, iar odată cu diversificarea ai început să-i gătești ingenios, sănătos, punând de fiecare dată și un strop de „alintaroma” de mamă, sau dacă bucătăria a fost dintotdeauna regatul tău în care te-ai simțit o regină, atunci ar trebui să te gândești serios să-ți deschizi un blog culinar.

Tag-uri:

Dacă vei reuși să aduni în jurul tău o comunitate considerabilă, de câteva mii de persoane, atunci te poți gândi să treci la pasul următor, vlogging-ul și plasarea de produse, astfel încât să câștigi și bani. Drumul de la anonimat la faimă nu e unul ușor, dar nici imposibil. Iată câteva sfaturi care îți pot fi de folos:

Asigură-te că dispui de o bucătărie utilată

Înainte de a te apuca efectiv de social media, ai nevoie de un spațiu în care să îți desăvârșești arta culinară. Nu poți fi expertă în toate, așa că cel mai bine ar fi să îți alegi o specialitate: fie să pregătești preponderent deserturi, fie ciorbe, fie chiar mâncăruri specifice altor culturi. Și nu vorbim doar de mămăligă cu sarmale și smântână din bucătăria românească. Gândește-te la paella spaniolă, supă irlandeză, paste felurite din Italia, maftoul arăbesc cu cu pui, porridge englezesc, sushi japonez cu somon etc.

Apoi, trebuie să exersezi foarte mult, să capeți dexteritate în a toca ceapa și verdețurile, în a felia carnea și a curăța legumele. Dacă ai o bucătărie mică, încearcă să ții seama de gama de culori, să ai cât mai multă lumină naturală și să nu creezi un spațiu fad, lipsit de personalitate. Poți încropi o mică bibliotecă cu cărți de bucate, de la Sanda Marin la Jamie Oliver. Sau să agăți pe pereți ustensile de bucătărie retro, de decor, pe lângă cele funcționale, din dulap. Neapărat ai nevoie de un blat bucătărie modern, de dimensiuni mari, care să se armonizeze cu întregul spațiu. Va fi piesa de rezistență a bucătăriei tale, locul pe care îl vei folosi cel mai mult, de aceea e necesar să alegi un material rezistent. Nu uita și de cuptor și aragaz. Poți să îți cumperi și o plită electrică multifuncțională, mai ales dacă ai de gând să gătești mai multe feluri de mâncare în același timp. De asemenea, un robot de bucătărie și un mixer îți vor fi de mare folos.

Creează-ți o identitate

Nu omite faptul că vei avea nevoie de un site realizat de un profesionist. Nu fă rabat de la calitate și nici nu te zgârci la început, chiar dacă trebuie să investești o sumă considerabilă de bani în suport tehnic și aparatură, precum și mult timp. Nu te hazarda să începi scrii efectiv, să descrii pașii unei rețete sau trucurile pe care ar trebui să le cunoască orice gospodină. Înainte de toate, ai nevoie de un logo, de un slogan, de o descriere a misiunii tale. Este un pas pe care mulți internauți îl omit și o greșeală pe care ar fi bine să o eviți. Alege ceva care te reprezintă, care îți place acum și care te va încânta și peste câțiva ani. În general, bucătarii consacrați mizează pe numele lor, dar acolo e altă poveste, căci e vorba de un brand, ceea ce nu este valabil și în cazul tău.

Te poți inspira din ceea ce fac alții, mai ales pe plan internațional. În plus, profită foarte mult de avantajele oferite de social media. Adaugă în lista ta de prieteni oameni care îți împărtășesc pasiunile, jurnaliști de la publicații de cooking, bloggeri culinari, urmărește pe Instagram ce fac alții, postează fotografii și clipuri de tipul „making of”, dar și rezultatul final. Nu te limita doar la gătit, povestește despre tine, fii prietenoasă, interacționează cu cei care îți apreciază munca. Fii activă în grupuri de profil, cere sfaturi și recomandări și acceptă criticile constructive. Dacă urmezi toți pașii și crezi în tine, nu ai cum să nu reușești!

Drumul spre succes, chiar și în blogging, e presărat cu multă muncă și dăruire. Însă odată obținut, vor apărea și satisfacțiile. Vei putea avea colaborări, poate chiar apariții televizate, vei participa ca invitat la diverse târguri de mâncare și degustări, vei întâlni oameni care îți seamănă, și vei găti cu și mai mult spor!

Sursă foto: bricodepot.ro, unsplash.com
 

  • Cum să devii un blogger de cooking cunoscut. Transformă-ți pasiunea într-o sursă de venit

related posts

Modifică setările cookies