Cum stopăm risipa alimentară la noi acasă. Obiceiuri zilnice care ne ajută să nu mai aruncăm mâncarea


Într-o lume a unei abundențe prin care omenirea nu a mai trecut până acum, risipa alimentară a devenit o problemă tot mai stringentă în ultimii ani.


Este un capitol la care nici românii nu au rămas în urmă. Este adevărat că aruncăm mai puțină mâncare decât media europeană, dar chiar și așa, studiile arată că fiecare român aruncă, anual, la coș 130 de kg de mâncare. Iar peste 80% dintre români declară că aruncă alimente, fie că vorbim despre mâncare gătită, produse de panificaţie, lactate, carne sau legume și fructe.

Amploarea risipei alimentare la nivel mondial a început să fie și o problemă de mediu și de poluare, în condițiile în care procesul de descompunere a alimentelor produce gaze cu efect de seră, ce contribuie la schimbările climatice. În plus, în producerea fiecarui aliment sunt investite resurse, iar atunci când aruncăm alimente, practic aruncăm mai toate aceste resurse, nu doar un simplu produs.

Citește continuarea AICI!

related posts

Modifică setările cookies