(P) De ce au devenit capsulele de cafea atât de populare?


Cafeaua este unul dintre produsele preferate ale oamenilor iar caracterul acestui produs s-a schimbat tot mai tare, licoarea magică fiind acum mai degrabă o necesitate pentru foarte mulți dintre noi.

Tag-uri:

Disponibilă într-o varietate largă de sortimente, de la boabe, până la cafea măcinată și ambalată, cafeaua poate fi acum preparată și altfel decât la ibric, filtru ori cafetieră: la aparat. Aparatele de cafea folosesc capsule, care conțin cafea măcinată, de diferite tipuri și intensități. Totuși, capsulele nu au o formă standard, iar ceea ce se potrivește unui aparat nu o să poată neapărat să fie folosit și în combinație cu un altul. De aceea, trebuie să alegi capsulele care funcționează pentru mașina ta. De ce sunt, însă, capsulele atât de populare, în pofida acestui fapt? 

Calitatea și gustul cafelei

Cafeaua obținută în urma utilizării de capsule are un aspect impecabil, este consistentă, cremoasă și nu prezintă riscul de a fi prea fiartă sau prea puțin fiartă, având în vedere că procesul este unul automatizat, iar temperatura apei se reglează de către aparat, în mod prestabilit. Singurul mod în care poți influența aspectul final al cafelei este cantitatea de apă pe care alegi să o folosești la prepararea ei. Poți obține o cafea mai lungă sau mai scurtă, în funcție de preferințe și de puterea pe care vrei să o aibă produsul final. 

Gustul cafelei este și el unul excelent și nu poate fi influențat de mediul în care au fost depozitate boabele sau pudra de cafea. Capsulele sunt închise ermetic și sunt concepute în așa fel încât să izoleze foarte bine pudra și să nu permită accesul aerului. Gustul va fi întotdeauna același, în funcție de tipul de capsule pe care îl alegi, iar tu te vei putea bucura de o băutură intensă și lipsită de surprize neplăcute. 

Aroma cafelei

Așa cum spuneam și mai devreme, pudra de cafea la pungă este expusă acțiunii factorilor de mediu, precum aerul, care acționează ca un inhibitor al aromei acesteia. În timp, contactul cu aerul va face cafeaua să își piardă din intensitatea aromei și nicio modalitate de depozitare nu poate proteja pudra de aceste consecințe. Popularele capsule de cafea Kafune, de pildă, protejează pudra și de aer, dar și de lumină, iar aroma se va păstra intactă pentru foarte multă vreme. 

Comoditate

Comoditatea este un factor foarte important, care îi determină pe mulți să aleagă capsulele în locul cafelei la pungă. Având în vedere că multe dintre aparatele de cafea care funcționează pe bază de capsulă nu au nici dimensiuni prea mari și nici nu cântăresc foarte mult, ele pot fi cu ușurință transportate atunci când pleci într-o vacanță și vrei să iei cu tine sortimentul preferat de cafea. Totodată, spre deosebire de ibric, filtru ori cafetieră, aparatele de cafea nu necesită curățare imediat după ce au fost utilizate, ci trebuie doar să le fie îndepărtate capsulele, iar apoi sunt gata pentru o nouă folosire. 

Nici utilizarea nu este complicată. Este necesar doar să introduci capsula, să alimentezi aparatul cu apă și să apeși un buton, iar, ca prin magie, ceașca ta se va umple de acel lichid atât de aromat, delicios și care te poate trezi cu brio în cele mai dificile dimineți. 

Varietate

În majoritatea cazurilor, producătorii de aparate de cafea au și gamă de capsule, iar pentru a spori atractivitatea mașinăriilor pun la dispoziție și o gamă foarte largă de sortimente de capsule. Acestea se clasifică în funcție de intensitate, arome sau chiar modul în care pot fi combinate cu lapte. Dacă te plictisești de o aromă clasică espresso, poți opta pentru ceva mai intens sau pentru o variantă cu lapte. Trebuie să știi că există și varianta de capsule cu lapte, în așa fel încât dozajul să fie ideal pentru un gust perfect. 

Având în vedere plusurile pe care cafeaua la capsule o are față de cea clasică, nu este de mirare că popularitatea sa este într-o continuă creștere. Varietatea tipurilor de cafea, calitatea acesteia, aroma și comoditatea la preparare îi determină pe foarte mulți să se orienteze către capsule. 

related posts