Deserturi ușor de preparat pentru iubitorii de brânză


Servită alături de feluri de mâncare principale sau aperitive, brânza se numără printre cele mai populare ingrediente utilizate în industria gastronomică. Și acest lucru nu este de mirare, deoarece există aproximativ 2000 de tipuri, răspândite în întreaga lume. 


Cu toate acestea, brânza s-a integrat cu iscusință și în categoria deserturilor. Astfel, vei putea ajunge la un echilibru perfect între dulce și sărat, fără a lăsa loc de compromisuri. Ușor de gătit, aceste rețete savuroase se vor integra imediat în lista de preparate favorite, ideale pentru orice eveniment.

Cheesecake

Originară din Grecia Antică, această prăjitură are la bază un mod de preparare mai facil față de cel dobândit odată cu trecerea timpului și până în prezent. Considerat o sursă de energie pentru atleți și un tort de nuntă potrivit, pentru a te bucura de un cheesecake aveai nevoie doar de patru ingrediente: făină, grâu, miere și brânză. 

Ei bine, pe parcursul drumului, câteva elemente s-au alăturat rețetei inițiale. Cu ciocolată, caramel, cappuccino, vegan, fără coacere sau cu diverse fructe de sezon, celebrul cheesecake reprezintă modul ideal prin care îți poți încheia ziua de lucru.

În ceea ce privește pașii pentru obținerea unei prăjituri delicioase, îți recomandăm ca ingredientele folosite să fie la temperatura camerei și să lași ușa cuptorului închisă pe tot parcursul procesului de coacere.

Budincă din paste cu brânză dulce și stafide

O imagine reprezentativă a copilăriei, budinca din paste cu brânză dulce și stafide este un desert ușor de pregătit, deoarece ai nevoie de câteva ingrediente, puțin timp la dispoziție și un cuptor încins. Așadar, pentru compoziție sunt necesare:

  • 250 de grame de paste – poți alege orice tip de paste îți dorești;
  • 4-5 ouă;
  • 500 de grame de brânză proaspătă;
  • 200 de grame de iaurt sau smântână;
  • 200 de grame de zahăr;
  • 50 de grame de stafide înmuiate în rom;
  • Vanilie, coajă de lămâie;
  • 1 lingură de făină;
  • 50 de grame de unt, necesar pentru a unge tava de lucru.

Mod de preparare:

  1. Mai întâi, fierbe pastele preferate în apă cu puțină sare, conform indicațiilor specificate pe ambalaj. După ce timpul a trecut, scurge și clătește pastele cu apă rece din abundență.
  2. Într-un vas încăpător, vei amesteca pastele, alături de ouă, brânză, iaurt, zahăr, stafide și esențe. 
  3. Conținutul vasului se transferă într-o tavă bine unsă cu unt și tapetată cu făină. Pentru un plus de culoare, poți pune câteva cuburi de unt și la suprafață.
  4. Pentru următoarele 40 de minute, budinca se lasă în siguranță la cuptor, pentru a se rumeni.
  5. Se poate servi rece sau caldă, după preferințele fiecăruia.

Clătite cu brânză dulce

Ideale pentru un weekend petrecut în compania familiei, clătitele reprezintă un fel de mâncare care poate fi integrat într-o mulțime de combinații gastronomice. Așadar, dacă cineva are poftă de o gustare dulce care e gata în mai puțin de zece minute, aceasta este rețeta câștigătoare.

Pentru a obține o cremă gustoasă, amestecă brânza de vaci cu două linguri de smântână grasă, la care adaugă vanilie și coajă de lămâie rasă, pentru un plus de savoare. Desigur, poți completa compoziția de bază cu stafide sau merișoare. 

Prăjiturile cu brânză fac parte din arsenalul fiecărei gospodine, pasionate sau nu de arta gătitului, deoarece oferă un rezultat culinar excelent, gustos și sănătos. Așadar, pornește cuptorul și alege următoarea rețetă!

Sursă foto: Unsplash.com

related posts

Modifică setările cookies