Israel, țara paradisului culinar. Ce preparate ar trebui să încerci atunci când vizitezi această țară 


Te încântă ideea de a vizita Israelul, dar simți că ai nevoie de un motiv mai întemeiat pentru a-ți planifica o vacanță în această țara? Gastronomia israeliană este argumentul perfect de a începe să îți rezervi biletele de avion și cazarea.


Pentru a-ți fi mai ușor în a alege ce feluri de mâncare să comanzi în momentul în care intri într-un restaurant israelian, noi îți vom oferi toate preparatele pe care nu trebuie să le ratezi în Israel. 
 
Pentru a te introduce mai mult în această lume fascinantă a gastronomiei, vom începe cu un scurt istoric al bucătăriei israeliene și ce îi face atât de speciali în acestă artă. 
 
Israelul este o țară conoscută ca având o diversitate gastronomică, datorată în mare parte de o gama largă de grupuri etnice care au susținut de-a lungul vremii bucătăria națională cu diverse preparate autentice. Au adăugat propriile lor condimente, sortimente și rețete, extinzând experiența culinară. În bucătăria israeliană, vei întâlnii mâncăruri tradiționale evreiești, precum și influențe din bucătăria arabă și cea mediteraneană. 
 
Deoarece nu vrem să ratezi unele dintre cele mai populare preparate, pe care israelienii le servesc aproape la fiecare masă, noi te vom ajuta să te decizi mai ușor în momentul în care vei avea meniul în mână. 
 
Aperitive
 
1. Hummus 
 
 
Este cel mai răspândit fel de mâncare din bucătăria israeliană, folosind ca ingredient de bază năutul. Este un preparat benefic pentru starea de sănătate și se servește adesea cu lipie. 
 
2. Salata Kuskus 
 
 
În general oamenii nu sunt atât de mult atrași de salate, însă aceasta nu este o salată obișnuită. Este extrem de gustoasă și îți oferă senzația de sațietate, cușcușul și menta fiind secretul acestei rețete delicioase.
 
3. Halloumi 
 
 
Ești iubitoare de brânzeturi? Atunci, în mod cert nu trebuie să pleci din Israel până nu încerci acest preparat. Halloumi este o brânză de oaie care conține și puțină brânză de capră, tare și dură, care se înmoaie perfect atunci când este suficient de bine încălzită. Această brânză se pune pe grătar și vine adeseori asezonată cu roșii cherry. 
 
4. Falafel 
 
 
Aceste chiftulețe din năut sunt extrem de populare în toată lumea și nu prea lipsesc de pe masa israelienilor. Merg de minune cu hummusul și cu o salată de legume.  
 
5. Vânătă prăjită cu Tahini 
 
 
Acesta este un aperitiv delicios, întâlnit foarte des în bucătăria israeliană, iar aroma acestui preparat este absolut delicioasă. Această rețetă este alcătuită din vinete, nuci de pin, tahini, sirop de rodie și miere. 
 
6. Conopidă prăjită cu Tahini
 
 
Prăjirea conopidei într-un cuptor foarte fierbinte îi conferă o textură atrăgătoare, delicată și aromată, care merge de minune cu sosul tahini. 
 
Aceste aperitive nu ar trebui să lipsească atunci când vei lua masa la un restaurant din Israel. Iar dacă din aceste preparate nu te-ai săturat și ești și iubitoare de carne, atunci trebuie să știi că israelinii folosesc și multe preparate din carne, bine condimentate, în special din miel, vită și de asemenea carne albă. 
 
Fel Principal 
 
1. Kebab cu quinoa și linte 
 
 
Când te gândești la kebab de vită, nu l-ai fi asezonat cu quinoa și linte, însă în Israel este momentul perfect să faci acest lucru și vei vedea cât de bine se îmbină aceste ingrediente. 
 
2. Carne de miel cu tahini 
 
 
Îți place carnea de miel? Atunci, această rețetă este potrivită pentru tine. Iar dacă nu ai încercat-o alături se sosul tahini,
ei bine, pentru toate există un început. Iar acest început, clar nu îl vei regreta. 
 
3. Mâncărică de cartofi cu carne de pui, stafide și ananas 
 
 
Chiar dacă și în România, mâncărica de cartofi nu prea lipsește din casele noastre, în Israel rețeta este puțin diferită. Te întrebi de ce stafide și ananas? Tocmai aceste două ingrediente fac acest preparat și mai delicios. 
 
4. Sarmale de viță umplute cu orez 
 
 
Sărmăluțele pentru cei vegetarieni, dar extrem de gustoase chiar și pentru papilele gustative ale unui om care e înnebunit după carne. 
 
5. Somon cu legume 
 
 
Un preparat pe care îl întâlnim și la noi, însă trebuie încecat și în Israel, deoarece ei au un mod diferit de a-l prepara. 
 
Și pentru că la o masă, nu ar trebui să lipsească niciodată desertul, află că și la acest capitol femeile iubitoare de dulce se vor simți ca în paradis. 
 
Desert
 
1. Soufle de ciocolată cu înghețată de mango
 
 
Israelienii iubesc fructul mango și îl folosesc, de obicei, la diverse deserturi. Ai zice că știi acest desert și că într-adevăr este foarte delicios. Însa, ai gustat vreodată soufle cu ciocolată picantă? Știu, sună ciudat, dar este una dintre prăjiturile pe care trebuie să le încerci. 
 
2. Budingă Tapioca 
 
 
Un desert ușor și revigorant, de multe ori asezonat cu fructe și ciocolată. Poate fi servită atât caldă, cât și rece. 
 
3. Kanafeh 
 
 
Nu te dai în vânt după ciocolată, dar totuși iubești mâncărurile dulci? Kanafeh este desertul potrivit pentru tine. Este preparat din felii de brânză dulce cu aluat filo și topit cu fistic și un sirop dulce aromat cu apă de trandafir sa apă de portocală. Yummy, nu? 
 
Exact cum am menționat mai sus, Israelul are într-adevăr o bucătărie bogată și diversificată și este foarte ușor să gasești preparate care sunt pe gustul tău. Vizitează Israelul și bucură-te de o experiență culinară de excepție! 
 
Foto: Cătălina Oprea 
FULLSCREEN
Israel, țara paradisului culinar. Ce preparate ar trebui să încerci atunci când vizitezi această țară 
  • /


related posts