O rețetă ideală pentru vegetarieni: tofu în sos barbeque la cuptor


Denumirea de tofu înseamnă bob fermentat. La baza produsului tofu stau boabele de soia, apă și produse de coagulare. Laptele de soia este înghegat și din el se obține minunata ”brânză de soia”, iubită de toți vegetarienii. Datorită versatilității culinare și a proprietăților nutritive, acest ingredient este foarte apreciat și folosit.


Se știe despre tofu că poate absorbi aromele așa cum foarte putine alimente o fac. Asa ca atunci cand o gatim cum trebuie, asa-zisa ”branza de soia” este delicioasa. Astazi iti prezentam o reteta in cativa pasi simpli: trebuie doar sa tai tofu in bucati, sa-l condimentezi si sa-l dai la cuptor. Rezultatul este un tofu crocant, aromat si usor lipicios.

Ingrediente:

Cca. 500 de grame de tofu (scurs de zeama)

2 lingurite boia dulce

1 lingurita chimen macinat

1 lingurita pudra de chili

1 lingurita pudra de usturoi

½ lingurita sare grunjoasa

¼ lingurita boia afumata

¼ lingurita piper 

2 linguri de ulei de masline (si ceva in plus pentru tava de copt)

¼ cana sos barbeque


Află modul de preparare de la FOODSTORY

related posts

Modifică setările cookies