(P) 5 cocktail-uri pe care le poți face rapid acasă


Vremea de afară pare numai bună pentru un cocktail savurat la o terasă, în compania celor mai bune prietene ale tale. Din păcate, locurile publice în care obișnuiați să vă întâlniți,  de îndată ce serile calde de primăvară începeau, sunt închise acum. 

Tag-uri:

Distanțarea socială este un concept ce vine la pachet cu o mulțime de restricții, așa că până la următoarea voastră revedere, tot ce poți să faci este să organizezi seara apeluri video cu prietenele tale, preparându-ți acasă un cocktail delicios. 

Nu sunt absolut deloc greu de realizat, atât timp cât ai la îndemână ingredientele potrivite și instrucțiunile de la A la Z. Pe cele din urmă noi ți le lăsăm puțin mai jos. Iată care sunt cele 5 cocktail-uri pe care poți realiza în cel mai scurt timp posibil, chiar în siguranța propriului cămin:

1. Cocktail-uri făcute rapid acasă: Jacqueline

Ingrediente:

Vin alb sec: 70 ml; 

Suc de lămâie: 20 ml; 

Sirop de grenadină: 10 ml; 

Cuburi de gheață.

Un un cocktail fresh de primăvară, pe care îl poți prepara fără mari bătăi de cap. După cum poți observa, ingredientele sunt cât se poate accesibile, iar băutura obișnuită din mix-ul acesta (nu uita să amesteci foarte bine) trebuie servită dintr-un pahar de tip “tumbler”.

 

2. Cocktail-uri făcute rapid acasă: Rosé Pamplemousse

Ingrediente: 

Vin Rosé: 1 sticlă; 

Suc de grapefruit: 30 ml; 

Sirop de grenadină: 50 ml; 

Cuburi de gheață. 

Să nu fii descurajată de această denumire pompoasă - “Pamplemousse” - pentru că nu este altceva decât cuvântul franțuzesc pentru “grapefruit”. Printre barmanii cu experiență, această denumire este atribuită lichiorului de grapefruit, așadar, iată cât de simplu se prepară acesta: după ce ai amestecat foarte bine toate ingredientele de mai sus, pune lichiorul de grapefruit într-o carafă și lasă-l la frigider pentru a se răci; dacă vrei să îl servești pe loc, pune într-un pahar cu picior câteva cuburi de gheață și cam atât. Cât de simplu, nu-i așa? 

3. Cocktail-uri făcute rapid acasă: French 75Ingrediente: 

Gin: 45 ml; 

Suc de lămâie: 15 ml; 

Sirop de zahăr: 7.5 ml; 

Șampanie. 

Este un cocktail ce nu trebuie să lipsească de la o revedere cu cele mai bune prietene ale tale. Fiind un cocktail ce se bazează pe fast și grație, “French 75” se servește tot dintr-un pahar de șampanie.

Din punct de vedere al preparării, pașii sunt cât se poate de simplu de urmat: pune într-un shaker cu gheață următoarele ingrediente: ginul, sucul de lămâie și siropul de zahăr. După ce ai amestecat foarte bine, toarnă amestecul obținut într-un pahar cu picior, apoi completează cu șampanie. 

4. Cocktail-uri făcute rapid acasă: Black Velvet

Ingrediente: 

Bere neagră (Guinness Stout); 

Șampanie sau prosecco. 

Este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice din Irlanda, ce se potrivește de minune cu o discuție aprinsă între fete. În timp ce unii afirmă faptul că în paharul de șampanie, cele două băuturi trebuie turnate în cantități egale, alții spun că șampania trebuie să fie într-o cantitate dublă.

Atenție: toarnă întâi șampania, pentru ca cele doua băuturi să se îmbine foarte bine, fără a mai fi nevoie ca tu să amesteci apoi manual.  

Dacă vrei să îi pregătești și lui un cocktail simplu de făcut, citește și ultima sugestie: 

5. Cocktail-uri făcute rapid acasă: Old Fashioned

Ingrediente: 

Whiskey sau bourbon: 45 ml (comandă un Johnny de aici); 

Bitter de portocale: câteva picături; 

1 cub de zahăr;

Apă plată; 

Pune mai întâi cubul de zahăr în paharul de whiskey. Toarnă apoi peste el bitterul de portocale și apa plată. Amestecă bine în pahar, până când cubul de gheață se topește de tot. Toarnă apoi cuburile de gheață, pentru ca abia la final să torni și partea de whiskey. 

Nu lăsa izolarea să îți strice serile cu fetele tale. Cu un cocktail savuros și un video call de vineri seara, tot ce ar mai lipsi din peisaj este buna dispoziție. Însă acolo unde sunt prietenele tale, spațiul parcă nici nu prea mai contează cu adevărat, iar distracția este la ea acasă 

Modifică setările cookies