Pulpă de miel gătită încet, o rețetă propusă de PrăjiturEla


Pentru masa de Paște, PrăjiturEla vă propune o delicioasă rețetă cu pulpă de miel, gătită încet, într-un mixtum îmbătător de arome. 


Ingrediente (pentru 4 persoane):

Pentru friptură:

1 pulpă de miel de 1,5-2 kg (marinata)

 3 morcovi

2 bucăți de păstârnac

½ țelină

½ căpățână de usturoi

1 ceapă

Pentru marinadă:

Marinada pentru friptura de miel (pentru o pulpă de 1,5 - 2 kg)

Zeama a două portocale

Zeama unei lămâi

100 ml ulei de măsline

2 lingurițe ierburi de provence (amestec de oregano, busuioc, cimbru)

½ linguriță turmeric

½ linguriță cuișoare macinate

½ linguriță chimen măcinat

1 linguriță sare

2 frunze dafin

4-5 boabe enibahar

200 ml supă de oase/vegetală

 

Pentru servire:

1 legătură de untișor (sau salată verde)

Câteva ridichi

Cum procedăm:

Marinada:

Amestecăm într-un bol aproape toate ingredientele. Cu compoziția obținută, masăm bine carnea

Punem carnea într-o caserolă de plastic cu capac sau într-o pungă cu fermoar. 

Lăsăm carnea la marinat minimum o noapte.

Friptura:

Spălăm și ștergem bine rădăcinoasele .Tăiem țelina în felii groase și ceapa în două. Punem în slow cooker legumele, apoi adăugăm carnea cu tot cu zeamă.

Punem capacul și lăsăm minimum șase ore la foc mic.  Servim friptura întreagă alături de legumele coapte, pe un pat de untișor sau salată verde și ridichi.

FULLSCREEN
Pulpă de miel gătită încet, o rețetă propusă de PrăjiturEla
  • /


related posts