Reteta Cheesecake Raw Vegan cu glazura de zmeura. Invata sa il gatesti alaturi de Diana Dumitrescu


Varianta raw vegana a cheesecake-ului reprezinta un desert delicios pentru zilelele calduroase de vara, dar nu numai. Diana Dumitrescu a invatat de la specialista in dulciuri raw-vegane, Anca Alungulesei, cum sa gateasca un astfel de desert, cu glazura de zmeura.


Varianta unei prajituri fara lapte, oua si zahar si nepreparata termic a sedus-o pe Diana Dumitrescu, careia un astfel de dulce i se pare foarte potrivit mai ales vara: “Sa dai drumul la cuptor in casa vara e crunt!”, spune actrita.

Iata reteta de cheesecake raw vegan cu glazura de zmeura, dezvaluita de Anca Alungulesei, fondatoarea RawCoco.

Ingrediente:

 

Blat:

- 75 gr de migdale hidratate

- 75 gr de nuci romanesti hidratate

- 15 gr fulgi de cocos

- 60 gr de curmale

- 60 gr de smochine

- 1 varf de sare de mare

Crema de branza:

- 300 gr de caju hidratat

- 20 gr miere

- 30 ml de suc de lamaie

- 30 ml lapte de migdale

- 1 lingurita fulgi de drojdie inactiva

- 1 vf de sare neiodata

Glazura de zmeura:

-          100 gr zmeura prospata

-          50 gr ulei de cocos

-          50 gr miere

Mod de preparare:

Pregatiti un inel culinar rotund sau patrat si puneti in el hartie de copt sau presarati fulgi de cocos. Intr-un blender/robot de bucatarie care sa aiba lama S, blenduiti fulgii de ovaz, nucile si sarea de mare. Apoi adaugati curmalele si blenduiti. La final turnam laptele de migdale si blenduimpana umplutura se leaga.

Montam umplutura in inelul culinar. Punem peste blat cateva fructe de zmeura. Se da deoparte, in congelator.

Pentru crema de branza, punem in blender nucile de caju, siropul de artar, sucul de lamaie, laptele de migdale si blenduim pana devine cremos. Turnam crema obtinuta peste aluat. Se lasa la congelator 10 minute, pana se intareste.

Ultimul pas este decorul. Ne distram cu zmeura si decoram cheesecake-ul nostru cu multa dragoste.

Poti vedea video aici.

FULLSCREEN
Reteta Cheesecake Raw Vegan cu glazura de zmeura. Invata sa il gatesti alaturi de Diana Dumitrescu
  • /


related posts