Rețeta chifteluțelor suedeze a fost dezvăluită. Ce conține în realitate celebrul preparat


Ambasada Suediei în București a devenit cunoscută datorită postărilor de pe Facebook și a rapidității cu care aceste devin virale.


Angajații instituției au hotărât să ofere o mână de ajutor și sprijin celor care stau acasă, dar și celor cărora le este dor de celebrele chifteluțe suedeze. Cum la magazin nu mai putem merge, există varianta de a le prepara acasă, iar acum o putem face și mai simplu. 

Odată cu pandemia de coronavirus și a instaurării carantinei, Ambasada Suediei din București a publicat pe rețeaua de socializare rețeta celebrelor chifteluțe, mesajul care însoțește rețeta fiind unul simpatic.

”Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te ajutăm cu... o reţetă de chifteluţe suedeze. Aceasta îţi poate oferi răspunsul la două întrebări existenţiale: 

1. cum să faci să le mai mănânci, acum că s-a închis Ikea 

2. cum să-ţi diversifici portofoliul de activităţi, acum că s-a închis mall-ul (şi Ikea).”

Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te ajutăm cu......

Publicată de Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest pe Duminică, 29 martie 2020

Ai nevoie de:

500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust.

Mod de preparare: Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte. Amestecă carnea tocată cu ceapa, oul, laptele / pesmetul și condimentele. Adăugă puțină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit. Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părțile. Servește cu piure de cartofi sau cartofi fierţi și sos de merişoare (dacă ai apucat să-ţi cumperi).

Sora lui Dani Mocanu s-a apucat de cantat - Trending Review cu Daragiu - Episodul 22

related posts

Modifică setările cookies