Reteta de bomboane Rafaello, varianta raw-vegana


Dulciurile raw-vegane au devenit din ce in ce mai apreciate de persoanele care vor sa tina o dieta sanatoasa, cu ingrediente naturale. Anca Alungulesei, fondatoarea RawCoco, ne dezvaluie cum putem face acasa bomboane Rafaello, in varianta raw-vegana.


"Iti propun aceasta reteta delicioasa gandindu-ma de fapt la toate beneficiile minunate pe care le contine ingredientul nostru principal: nuca de cocos, sub toate formele in care o vom folosi in aceste bomboane (unt de cocos, maruntita, fulgi de cocos).

Astfel, tu te vei bucura de un desert pe cat de delicios pe atat de energizant, iar corpul tau va beneficia de un mix de grasimi sanatoase care ajuta la normalizarea lipidelor din sange, imbunatatesc nivelul zaharului din sange si al insulinei, protejeaza ficatul, avand si proprietati antivirale, antifungice si antibacteriene. 

Nuca de cocos este un superaliment carea nu ar trebui sa-ti lipsesca din casa", spune Anca Alungulesei, fondatoarea RawCoco, prima cofetarie-ceainarie raw-vegana din Romania, specialist in deserturi raw-vegan si in programe de detox si terapeutice cu sucuri naturale din legume si fructe.

De ce avem nevoie pentru bomboanele noastre:

- 4 linguri de unt de cocos (se lasă la temperatura camerei timp de câteva minute pentru a deveni lichid)

- 1 cană fulgi de nucă de cocos sau o nuca de cocos maruntita

- 15 migdale crude sau alune

- 2 linguri miere de albine sau sirop de artar

- 1/2 lingurita extract de vanilie.

Pentru decor: 4 linguri fulgi de cocos

Dupa ce ne-am pregatit toate ingredientele, trecem la treaba:

Adauga in blender nuca de cocos sau cana de fulgi de cocos si blendeaza pana obtii o pudra. Transfera pudra obtinuta intr-un castron.

Apoi pune celelalate ingredientele in blender, cu excepția migdalelor si amesteca-le bine pana se omogenizeaza.

Progresiv, pune in blender pudra obtinuta din nuca de cocos pe carea ai blendat-o la inceput. Scoate compozitia si las-o la rece cel putin o ora.

Apoi ia migdalele, una cate una,  si formeaza bomboana in jurul ei. Trece-o prin fulgii de cocos pastrati pentru decor. Bomboanele se mai pot lasa la rece cateva minute sau se pot servi.

Foto: Anca Alungulesei
  • Reteta de bomboane Rafaello, varianta raw-vegana

related posts

Modifică setările cookies