Rețetă de vară: Dovlecei cu sos de busuioc


Dacă e vară și vrem să arătăm bine se presupune că trebuie să mâncăm mai “light”.  Nu doar sportul ne ajută să fim în formă ci și un meniu echilibrat.


Așadar, după ce vă terminați exercițiile sau după ce vă întoarceți de la sală, consilierul nutriționist și antrenorul de fitness Emi Kovacs, vă recomandă o rețetă ușoară, cu dovlecei și busuioc special pentru Perfecte.ro 

“Dovleceii, precum și vinetele de altfel, nu lipsesc niciodată din frigiderul meu”, spune Emi. 

“Conțin foarte puține calorii iar datorită conținutului mare de apă, sunt  răcoritoare, ideale pentru sezonul cald. 

 

 

Din ingrediente aparent banale, poți face ceva extrem de gustos și prietenos cu silueta ta... un preparat rapid, numai bun pentru cină. 

Sticks-uri de dovlecei la cuptor cu sos de busuioc

 Pentru sos ai nevoie  de: 

• o mână de busuioc proaspăt 

 • câteva frunze de mentă 

 • doi căței de usturoi 

 • 3 linguri de ulei de măsline 

 • zeamă de la o jumătate de lime 

 • piper 

Ingredientele vor fi tocate cu blender-ul, apoi sosul astfel obținut va fi pus peste sticks-urile de dovlecei. Se lasă în cuptor la 180 de  grade, timp de 15-20 de minute. Apoi se adaugă parmezanul ras sau fulgii de drojdie inactivă (o alternativă excelentă pentru persoanelor cu  intoleranță la lactoză). 

 

Se servesc calzi, pe post de garnitură lângă o porție de carne sau ca  atare. 

Poftă bună și o viață cât se poate de sănătoasă, cu mai puține calorii!”, a completat, the coach! 

  

FULLSCREEN
Rețetă de vară: Dovlecei cu sos de busuioc
  • /


related posts