Reteta prajitura leopard. Cum sa prepari un desert delicios si de efect chiar la tine acasa


Ai pofta de ceva dulce, dar vrei o reteta noua si de efect? Trebuie sa inveti cum se prepara prajitura leopard. Dincolo de faptul ca e gustoasa, va crea si un efect spectaculos la taiere, vei vedea.


Ingrediente

- 3 galbenusuri

- 4 albusuri

- 75 g zahar fin

- 75 g faina

- 1 praf de sare

- 2 plicuri budinca cu gust de vanilie

- 1 plic budincacu gust de caramel

- 1,5 litri lapte

- 8 linguri de zahar


Mod de preparare

Pentru blat, galbenusurile se bat bine cu 75 g zahar, apoi se adauga cele 75 g faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se inglobeaza usor in compozitia de galbenusuri. Blatul se toarna intr-o tava (30x22 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace 12 minute la 200 Celsius, in cuptorul preincalzit.

Se prepara si cele 2 budinci de vanilie cu 1l lapte si 5 linguri de zahar, si separat, in acelasi timp, budinca de caramel cu 500 ml lapte si 3 linguri de zahar. Budinca de vanilie se intinde rapid peste blat, iar peste ea, din loc in loc se adauga pete din budinca de caramel.

Prajitura se tine la frigider 2 ore, inainte de servire.

related posts

Modifică setările cookies