Supă cremă de urzici. Un preparat delicios și sănătos


Primăvara este perioada anului în care trebuie să profităm la maximum de beneficiile incredibile ale urzicilor. 


Ingrediente 

 

1 kg urzici

3 cartofi

2 cepe

2 linguri ulei de măsline

sucul de la o lamaie

sare

piper

50g unt

100g smântână pentru gătit

parmezan pentru servit

 

 

 

Mod de preparare

Urzicile se spală bine și se pun la fiert în apă cu sare. 

Cartofii se curață, se taie cubulețe.

Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit cu 2 linguri de ulei de măsline și 4 linguri de apă și se lasă câteva minute. 

Când urzicile au dat în clocot, se adaugă cartofii și ceapa. Se pune totul la fiert, până când legumele s-au înmuiat.

Se lasă câteva minute să se răcească. Adăugăm untul si începem să blenduim toate legumele, până obținem o supă fină. Puteam adăuga zeamă de lămâie, după gust.

Mai punem din nou pe foc și după ce dă în clocot, adăugăm smântâna. 

Se servește cu parmezan, după gust. 

  • Supă cremă de urzici. Un preparat delicios și sănătos

related posts

Modifică setările cookies