Tiramisu, rețeta originală. Cum să prepari desertul ca în Italia


Deși în jurul originii acestui desert delicios s-au creat numeroase legende și încă nu s-a stabilit cu exactitate cine l-a inventat, rețeta este respectată în toate regiunile Italiei.


Ingrediente

 

cacao

sare

pișcoturi  

50g cafea

80g vin Marsala

100g zahăr

220g ouă 

500g mascarpone

 

Cum se prepară:

 

Separă albușurile de gălbenușuri

Bate gălbenușurile cu zahărul

Bate albușurile cu puțină sare

Amestecă brânza mascarpone cu gălbenușurile

Încorporează albușurile spumă în crema de mascarpone

Amestecă vinul Marsala cu cafeaua

Înmoaie piscoturile în amestecul de vin cu cafea și aranjează-le pe un platou

Alternează straturile de crema de Mascarpone cu straturile de pișcoturi. Deasupra, mai pune un strat de crema de mascarpone.

Presară cacao deasupra și pune totul la frigider

 Servește la o temperatura de 6 - 8 °C

 



related posts