(P) Tort Caramel cu Pandișpan Pufos și Cremă de Caramel


Tortul caramel este un desert irezistibil ce îmbină într-un mod splendid crema fină de caramel cu pandișpanul moale și pufos. Desăvârșit de topping-ul de caramel sărat și nuci pecan, acest deliciu promite numai amintiri prețioase și cele mai dulci zâmbete. 


Rețeta noastră de tort cu caramel se prepară rapid în câțiva pași simpli, iar rezultatul este pe cât de savuros, pe atât de fermecător. Nici măcar nu este nevoie să te ocupi de pandișpan întrucât Boromir îți sare în ajutor cu un Blat de tort perfect. Cei dragi vor fi impresionați de armonia de arome și texturi indiferent de ocazia pentru care îl faci. 

Tortul caramel, un deliciu ușor de adaptat 

Crema bogată de caramel se armonizează perfect pufosul Blat de tort Boromir, iar topping-ul de caramel sărat și nuci zdrobite creează un gust și un decor de poveste. Pornind de la rețeta noastră de tort caramel poți face și alte combinații de arome pe placul tău. Dacă printre cei apropiați se numără și iubitori de ciocolată, poți îmbrăca tortul caramel într-o glazură de ciocolată neagră sau albă. 

Apoi poți completa glazura cu topping de caramel și nuci, alune de pădure sau migdale zdrobite. Pentru un decor inedit, poți pune peste glazură și alune de pădure sau migdale învelite în ciocolată belgiană, pe care le găsești în magazinul online boromirmarket.ro. Iar dacă vrei să-i conferi prospețime tortului cu caramel și să echilibrezi gustul său, merge să pregătești un topping de fructe fresh: căpșuni, afine, mure, zmeură sau cireșe. 

Cum obții un tort caramel delicios? 

Pentru a prepara crema de caramel perfectă, trebuie să iei în considerare câteva aspecte. Este esențial să mixezi untul până devine foarte cremos, apoi îl amesteci cu siropul de zahăr ars rece. Dacă siropul nu s-a răcit complet, crema nu va ieși la fel de pufoasă. Te sfătuim să prepari siropul de caramel cu o oră înainte de a te apuca de pregătit tortul. Pentru un plus de savoare prepară crema cu caramel sărat. Astfel vei obține un contrast minunat de gusturi. 

Cel mai bun tort cu caramel și Blat Boromir 

Blatul de tort Boromir îi conferă tortului caramel un gust inconfundabil. Textura pufoasă și aroma sa fină îl transformă într-o minunăție de tort. Blatul de tort Boromir este preparat din ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să te bucuri din plin de momente speciale alături de cei dragi. 

Descoperă pe blogul culinar Boromir și rețeta de tort Pădurea Neagră cu cireșe dulci-acrișoare, blat pufos cu cacao și multă frișcă. Este numai bun de preparat pentru ocaziile în care vrei să îți surprinzi familia și prietenii cu un desert spectaculos. 

Poți comanda oricând Blatul de tort Boromir din magazinul online, boromirmarket.ro, locul în care nenumărate ingrediente și bunătăți își dau întâlnire pentru a te surprinde cu gusturi alese. În zilele speciale răsfață-i pe cei dragi cu un cadou dulce deosebit: fursecurile cu unt din colecția Pișcoturile Pupici cu Sclipici. Le găsești în două variante delicioase: cu bucățele de arahide și cu fulgi de ciocolată.

Ingrediente tort caramel

• 1 Pachet Blat de tort Boromir 

  Pentru siropul de zahăr ars: 

• 200g zahăr alb granulat 

• 180ml apă fiartă 

Pentru crema de caramel: 

• 230g unt nesărat la temperatura camerei 

• 480g zahăr pudră 

• 120ml sirop de zahăr ars rece 

• 1 linguriță esență de vanilie 

• 30ml smântână dulce pentru frișcă 

• 1 sau 1/4 linguriță sare în funcție de preferințe 

Pentru topping-ul de caramel: 

• sirop de zahăr ars sărat 

• nuci pecan zdrobite 

Mod de preparare tort caramelizat 

PASUL 1 

Pentru început trebuie să pregătești siropul de zahăr ars pentru topping și crema de caramel. După ce pui apa la fiert, caramelizează zahărul la foc mediu într-o oală separată. Ca să nu se ardă zahărul, amestecă încontinuu cu o lingură de lemn până când s-a topit de tot și s-a închis la culoare. 

PASUL 2 

În continuare, dă focul mai încet și toarnă treptat apa fiartă peste zahărul ars, amestecând după fiecare adăugare. Ai grijă atunci când începe să sfârâie apa, întrucât vor sări stropi fierbinți. După ce ai amestecat bine, gătește siropul la foc mic pentru încă 3 minute. Apoi trebuie să îl lași să se răcească de tot înainte de a-l folosi. 

PASUL 3 

Bate untul până devine cremos, după care trebuie să adaugi zahărul pudră, esența de vanilie, sarea, 120ml de sirop de zahăr ars rece și smântâna pentru frișcă. Mai poți adăuga zahăr pudră dacă crema de caramel nu a ieșit atât de fermă. Nu mai trebuie decât să mixezi bine astfel încât să devină pufoasă, apoi crema de caramel este gata! 

PASUL 4 

La final asamblează tortul caramelizat astfel: pe un platou rotund pune un blat de tort Boromir, stropește-l cu sirop de caramel și întinde deasupra un strat de cremă de caramel. După ce ai nivelat bine crema, așază deasupra al doilea blat și presează foarte ușor. Completează cu cremă, apoi pune deasupra ultimul blat și acoperă tortul cu crema rămasă și glazura de caramel. Dacă presari nuci, alune de pădure sau migdale zdrobite, vei obține un decor nemaipomenit. Pentru un gust răcoros, lasă tortul în frigider timp de o oră înainte de servire. Savurează din plin deliciosul tort cu caramel și Blat Boromir alături de cei toți dragi! 

Poftă bună!

related posts

Modifică setările cookies