2 din 5 angajați români vor să schimbe jobul în 2019. Care sunt motivele


Aproape jumătate dintre persoanele angajate din România e nemulțumită de actualul loc de muncă, luând în calcul pentru anul 2019 o schimbare de job sau chiar o reorientare în carieră.


Este una dintre concluziile reieșite în urma unui sondaj realizat în luna ianuarie de platforma de recrutare online Bestjobs.

Dincolo de aspectul statistic destul de îngrijorător, mai importante sunt motivele pentru care doi din cinci români sunt dezamăgiți de activitatea pe care o desfășoară zi de zi la serviciu. Așa cum era de așteptat, pachetul salarial e pe primul loc, fiind scos în evidență de mai mult de 50 la sută dintre cei care își caută un alt loc de muncă.

Podiumul nemulțumirilor e completat de blocajul în carieră (lipsa oportunităților de dezvoltare și de avansare oferite de angajator) și de mediul de lucru ineficient, referindu-ne aici la condițiile oferite pentru a performa, dar și la relațiile cu colegii de muncă. În schimb, doar puțin peste 10 la sută dintre cei care au răspuns sondajului au insistat asupra faptului că au nevoie de mai mult timp liber.

Cercetarea făcută de cei de la Bestjobs a mai scos în evidență faptul că o mare parte a angajaților români (27%) lucrează fără să le placă ceea ce fac, recunoscând că domeniul de activitate n-are nici o legătură cu calitățile sau aptitudinile profesionale dezvoltate de-a lungul timpului. De aici vine și marea masă a celor care ar renunța oricând la actualul loc de muncă, fiind dispuși s-o ia de la zero în alte sectoare de activitate.

Viata de dinainte de celebritate

Vezi și ce joburi au avut înainte să devină celebri Mihaela Rădulescu, Cătălin Măruță sau Amalia Enache.

related posts

Modifică setările cookies