3 plusuri pe care le au femeile în funcțiile de conducere


Statisticile ne arată că bărbații sunt deseori preferați femeilor în funcțiile de conducere, fără a exista un motiv întemeiat pentru această opțiune. 

Tag-uri:

Reprezentantele sexului frumos au însă de partea lor câteva calități incontestabile, pe care trebuie să se bazeze pentru a contrabalansa tendința de discriminare existentă pe piața muncii.

Primul avantaj pe care îl au femeile în posturile de conducere se leagă de faptul că sunt mai bune acultătoare în comparație cu bărbații. Orice angajat și-ar dori să-și poată expune liniștit ideile într-o discuție cu superiorul, caz în care armonia într-o companie va crește, iar rezultatele se vor vedea inevitabil.

Femeile sunt mai iertătoare decât bărbații prin natura lor, iar într-un rol de conducere sunt dispuse să treacă mai ușor peste greșelile făcute de subordonați. În orice companie, această abordare conduce la crearea unei atmosfere mai puțin stresante pentru angajați. 

De asemenea, cercetările au demonstrat că femeile sunt mai empatice și reușesc să construiască în jurul lor echipe mai productive, diferența față de șefii bărbați fiind de aproximativ 10 procente. În aceeași ordine de idei, femeile conduse de o femeie sunt mai unite și mai legate între ele comparativ cu bărbații conduși de bărbați.related posts