5 acțiuni banale care îți vor impresiona șeful


Relația cu șeful la locul de muncă te poate promova în carieră la un moment dat, la fel de bine cum îți poate stagna la infinit progresul. Totul depinde de acea chimie existentă sau nu între angajat și superiorul său. 

Tag-uri:

Dacă această înțelegere nu se produce natural, atunci e bine să te adaptezi astfel încât să intri pe sub pielea șefului direct.

În primul rând, vei produce o impresie excelentă în ochii șefului dacă vei ajunge înaintea lui la serviciu, să zicem cu aproximativ un sfert de oră. Dacă nu e posibil, poți încerca suplimentarea programului, seara, pentru a demonstra că îți pasă de ceea ce se întâmplă în organizație. Pentru cei care lucrează de acasă, puteți să-i transmiteți un mail șefului înainte ca acesta să ajungă la birou.

Apoi, persoanele proactive sunt apreciate de superiori la locul de muncă. Mai exact, nu trebuie doar să așteptați și să reacționați în cazul în care apare ceva de făcut. Ideal e să anticipați ceea ce va urma și să veniți în fața șefului cu scenarii pentru a acoperi situațiile neprevăzute.

De asemenea, întârzierea activităților și încălcarea regulată a deadline-urilor îi va produce un disconfort vizibil celui pus să coordoneze. Totuși, dacă sarcina pe care trebuie s-o duci la capăt te depășește din punct de vedere al timpului, nu ezita să discuți cu șeful și să ceri ajutor.

Potrivirea stilului de lucru e un alt secret al unei colabărări perfecte cu șeful. În primul rând, trebuie să descoperi și să analizezi ce tip de personalitate are superiorul tău pentru a reuși să vorbiți aceeași limbă. Trebuie să cunoști exact aspectele la care șeful ține cel mai mult, dar și detaliile care îl enervează.

Nu în cele din urmă, șeful poate fi impresionat dacă știi când să te oprești din muncă și să-ți încarci bateriile. Astfel, nu vor avea de câștigat cei care își forțează limitele fizice, în afara orelor de program sau cei care renunță benevol la zilele de concediu. Din contră, după o perioadă epuizantă la locul de muncă, e bine să pleci într-o vacanță. Șeful va ști că te odihnești și te vei întoarce cu forțe proaspete.related posts