5 trenduri pentru o afacere de succes


Cine nu şi-ar dori să deţină o afacere de succes cu care să-şi surprindă în mod plăcut consumatorii? 


Dincolo de ideea în sine şi de strategia de business pusă în aplicare de la caz la caz, fiecare antreprenor ar trebui să ţină cont de câteva sfaturi referitoare la trendurile care vor domina lumea afacerilor în perioada următoare.

O afacere de succes se construieşte în timp ca o combinaţie fericită între satisfacerea clienţilor şi motivarea angajaţilor. E un capitol pe care mulţi afacerişti îl neglijează, ignorând complet sau parţial tendinţele (trendurile) la modă pe piaţa de afaceri.

O afacere de succes se face cu inteligenţă artificială

Cu ajutorul oamenilor, maşinile au învăţat să gândească la fel ca oamenii, iar acest progres va fi indispensabil în viitor pentru o afacere de succes. Acolo unde nu e neapărată nevoie de atingerea umană, inteligenţa artificială (AI) va creşte, treptat, în importanţă. Marketingul e domeniul care se pliază cel mai bine pe acest instrument, care şi-a dovedit eficienţa în aplicaţii precum Google Search sau Google Maps.

De asemenea, marile companii şi nu numai vor folosi inteligenţa artificială pentru a cerceta comportamentul de cumpărare al potenţialilor clienţi. Chiar şi reţelele de socializare vor fi modelate de inteligenţa artificială, cei de la Instagram studiind deja o variantă de cenzurare a utilizatorilor rău intenţionaţi. 

Securitatea informatică, esenţială pentru o afacere de succes

La cyber atacuri se răspunde cu soluţii performante de protecţie, un detaliu care ajută ca o afacere de succes să nu-şi piardă din strălucire din cauza unor agresiuni cibernetice. Pentru că tehnologia a avansat extrem de mult, spargerea bazelor de date şi furtul de informaţii cu ajutorul viruşurilor sunt riscuri la care este expusă orice afacere.

Cea mai bună dovadă în acest sens ne-a fost dată în 2017, atunci când a avut loc cel mai mare atac cibernetic din istorie, pagubele financiare fiind imense. La modă sunt în prezent soluţiile de stocare a datelor în CLOUD, preţurile fiind accesibile pentru toţi cei care vor să se pună la punct cu securitatea informatică.

O afacere de succes presupune flexibilitatea locului de muncă

Tradiţionalul „la birou” e expresia care va dispărea cât de curând din vocabularul angajaţilor. Într-o afacere de succes, condiţiile oferite la locul de muncă trebuie să fie pe măsură, având ca scop final creşterea productivităţii. Ca urmare, companiile care investesc în tehnologie şi care oferă angajaţilor libertate de mişcare vor avea de câştigat pe termen mediu şi lung.

Cu ajutorul dispozitivelor wireless se poate lucra la fel de bine în orice loc din lume, iar conceptul „work from home” a intrat deja în România, iar rezultatele pozitive se văd.

„Influencerii”, tot mai influenţi într-o afacere de succes

În condiţiile în care numărul utilizatorilor de social media în întreaga lume a depăşit trei miliarde (aproape jumătate din populaţia totală a globului), afacerile de succes sunt obligate să-şi extragă clienţii din această piaţă generoasă. În marketingul online, companiile orientate spre consumator vor beneficia de un atu considerabil, iar „influencerii” din mediul online sunt primii care certifică acest lucru.

Vorbim despre persoane influente în domeniul la care se pricep (în special bloggeri şi vloggeri), capabile să modeleze deciziile de cumpărare ale oamenilor de rând. Statisticile ne arată că cei care au ales să-şi facă reclamă cu ajutorul „influncerilor” au câştigat, în medie, de şase ori mai mulţi bani decât au investit.

Învăţarea autodirijată, baza unei afaceri de succes

Vremurile se schimbă, la fel şi comportamentul de învăţare al tinerilor, cei care vor constitui în viitor masa de manevră pentru o afacere de succes. Acumularea cunoştinţelor teoretice în sălile de clasă va lăsa loc experienţelor strânse din viaţa reală (stagii, internship-uri, călătorii etc.), mult mai utile pentru o dezvoltare rapidă pe piaţa muncii.

De asemenea, manualele şcolare tind să fie înlocuite de metode de învăţare neconvenţionale, cum sunt cursurile online. Sugestivă e popularitatea de care se bucură peste Ocean cursurile video oferite de Linkedin, reţea de socializare care a preluat serviciile celor de la lynda.com.

related posts

Modifică setările cookies