6 ponturi cu care îi poți „fura” șefului o zi liberă


Pentru un angajat în căutarea unei zile în plus de relaxare, cel mai greu este să-și mintă superiorul și să invoce o cauză, cel mai des întâlnită fiind boala (o banală răceală apărută peste noapte). 


Știm cu toții că o zi liberă fără o justificare sau fără consimțământul șefului nu prea e posibilă.

Dacă nu se repetă des, această operațiune are șanse mari de reușită, cu condiția de a fi respectate câteva ponturi cu care șeful va fi mai ușor de înduplecat.

1. În cazul în care nu vrei neapărat să-ți prelungești mini-vacanța de weekend, atunci sunt de evitat zilele de luni și de vineri pentru a nu trezi suspiciuni inutile. 

2. Un mesaj scris (email, SMS, etc.) adresat șefului e de preferat unui apel telefonic. Totuși, dacă vrei să suni, dimineața la prima oră există o posibilitate mai mare ca șeful să fie ocupat, astfel că ai ocazia să-i lași un mesaj vocal.

3. Atunci când discuția telefonică e inevitabilă, vorbește cât mai puțin. Cu cât lungești conversația, cu atât mai mult poți să oferi motive de bănuială.

4. Nu mărturisi colegilor de muncă faptul că nu ești chiat atât de bolnav pe cât a aflat șeful. Orice confesiune de acest gen poate duce la o demascare voită sau accidentală, chiar din partea celui mai bun prieten.

5. Ai grijă cu postările din social-media în ziua respectivă. O fotografie făcută pe plajă nu se potrivește deloc cu cauza pentru care ai cerut un „liber”.

6. În prima zi de lucru după pauza „furată”, încearcă să fii mai implicat și mai productiv decât de obicei. Șeful va aprecia asta, iar tu nu vei avea motive să te simți cu musca pe căciulă.

Vezi și tu care sunt cele mai sociabile zodii

related posts

Modifică setările cookies