7 secrete pentru a câștiga timp la locul de muncă


Înghețarea timpului nu s-a inventat încă, așa că omul trebuie să se descurce în continuare singur în ceea ce privește planificarea și rezolvarea activităților în funcție de resursele temporale pe care le are la dispoziție. 


Pentru că timpul la locul de muncă este limitat, există anumite „tehnici” care garantează un randament superior.

1. Treburile personale, o piedică majoră. Poate că cel mai mult timp se pierde la locul de muncă prin rezolvarea unor probleme care n-au nici o legătură cu sarcinile de serviciu. Câți dintre voi nu v-ați plătit facturile în timpul programului de lucru, n-ați răspuns la mailurile cu caracter personal sau n-ați dialogat cu prietenii pe rețelele de socializare?

2. Mai puțin înseamnă câteodată mai mult. Prioritizarea obiectivelor de atins într-o zi de muncă, în funcție de importanță, duce la o eficiență sporită și, în final, la timp în plus. Mai bine faceți 2-3 lucruri bine decât să vă concentrați pe mai multe obiective și să nu îndepliniți nici unul. Pentru cei care întâmpină greutăți, rugați-vă șeful să vă stabilească el prioritățile.

3. „Nu” poate fi cuvântul magic. E un pont dificil de pus în practică, dar merită încercat. Din spirit de colegialitate sau din simplă politețe, mulți dintre voi nu știu să refuze și spun „da” ori de câte ori apare cineva cu vreo rugăminte, cu sau fără legătură cu locul de muncă.

4. Delegarea activităților e esențială. Tendința de a lucra pe cont propriu și de a nu apela la alții consumă un timp extrem de prețios. Dacă sunteți într-o poziție de conducere sau lucrați în echipă, nu ezitați să vă delegați responsabilitățile. Per total, veți avea de câștigat.

5. Discuțiile inutile fură din timp. Ședințele interminabile sau dezbaterile care n-au legătură cu ceea ce faceți reprezintă adevărate mașinării de mâncat timp. Chiar și banalele dialoguri cu colegii de serviciu vă afectează productivitatea la finalul zilei. 

6. Ziua de muncă poate fi scurtată. Dacă stați la serviciu 8 ore, încercați să vă dați un „deadline” de 6 ore pentru a vă termina treburile. Veți vedea că eficiența va crește prin eliminarea timpilor morți. În aceeași idee, acolo unde e posibil, timpul petrecut la muncă poate fi stabilit în funcție de anumiți factori externi, cum ar fi traficul în drum spre serviciu sau înapoi spre casă.

7. Tehnologia ne vine în ajutor. Din fericire, s-au inventat destule metode sau dispozitive care ne scutesc de anumite activități și care ne fac viața mai ușoară la locul de muncă. De exemplu, există aplicații de „to do list” și se pot trimite răspunsuri automate la emailuri atunci când nu sunteți la birou.

related posts

Modifică setările cookies